Izetbegović u Kaknju odao počast borcima i komandantima Trećeg korpusa ARBiH

– Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas je u okviru radne posjete Kaknju sastao se sa predstavnicima boračkih organizacija s područja općine Kakanj i nekoliko drugih općina iz nekadašnje zone odgovornosti Trećeg korpusa Armije RBiH, s kojima je razgovarao o sadašnjem trenutku boračke populacije, te se zajednički podsjetili na ratne aktivnosti boraca Kaknja.

-Došao sam da odam počast borcima i komandantima Trećeg korpusa Armije RBiH koji se imaju čime ponositi, jer je ovo bio centralni dio naše Armije, centralna snaga, ovdje u srcu Bosne i Hercegovine. Ovi borci su ratovali u zonama odgovornosti svih drugih korpusa, i na šerićkom ratištu, na tešanjskom, i na Ozrenu, i na Vlašiću, i u Krajini, svuda u BiH – kazao je Izetbegović.

U znak sjećanja na herojske dana borci Kaknja uručili su Izetbegoviću monografiju “Trećeg korpusa Armije RBiH”, a tokom susreta s načelnikom Nerminom Mandrom gostu je uručena i enciklopedija “Bosansko kraljevstvo”, te replika srednjovjekovnog bosanskog pečatnog prstena sa ljiljanom, koji se čuva u “Muzeju Kaknja”.

Vezani članci

Otuđeno vozilo Službe civilne zaštite Grada Visoko

VISOKOIN.COM

Šta je pokazao obdukcioni nalaz malene Džene?

VISOKOIN.COM

Raste broj hospitalizovanih u ZDK, sve više zaraženog medicinskog osoblja

VISOKOIN.COM

Sugrađani se opraštaju od malene Džene: Tužan dan, najtužniji

VISOKOIN.COM

Tužilaštvo KS o smrti djevojčice

VISOKOIN.COM

TUŽNE VIJESTI: Preminula djevojčica iz Kaknja

VISOKOIN.COM