Josipović: U Mostaru sam se sastao i s Bošnjacima

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović opovrgnuo je u srijedu pisanje pojedinih medija u BiH da se prilikom nedjeljnog posjeta Mostaru nije sastao ni s jednim predstavnikom bošnjačkoga naroda. Odgovarajući na pitanja novinara u svome Uredu, Josipović je kazao kako nisu točni navodi da se u Mostaru nije sastao s pripadnicima bošnjačkog naroda.

“Ako ste pratili izvješća svih medija, u BiH i Hrvatskoj, takvu tezu nije iznio nitko od velikih, važnih medija, osim jednog, bit ću slobodan reći, minornog portala i mogu reći da mi je žao da se na njega ‘nakačio’ bivši predsjednik (Stjepan Mesić)”, rekao je Josipović.

Novinarima je potom iz programa puta pročitao da je za nedjelju bio predviđen sastanak s Muratom Ćorićem, predsjednikom Gradskog vijeća Mostara koji, kazao je, nije održan jer je Ćorić obavijestio da ne može nazočiti zbog zdravstvenih razloga. Josipović je naglasio i da je prilikom planiranja puta bio u kontaktu s Predsjedništvom BiH i predsjedajućim Bakirom Izetbegovićem.

“Na samom kraju primio sam grupu građana od kojih su neki aktivni u političkim strankama. Bili su nazočni, između ostalih, Armin Aličušić i Mirsad Begović, koji su pripadnici bošnjačke zajednice u Mostaru i tamo smo vrlo otvoreno razgovarali o situaciji i odnosima BiH i Hrvatske”, kazao je Josipović.

Internetski portal revolucija.ba objavio je da se Josipović u Mostaru nije sastao ni s jednim Bošnjakom ocjenjujući to skandaloznim. U izjavi za taj portal bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je kako, kao predsjednik Republike Hrvatske, nikada nije propuštao naglasiti potrebu očuvanja jedinstvene Bosne i Hercegovine, kao i pune ravnopravnosti tri konstitutivna naroda i svih njihovih pripadnika. “U skladu s takvim stanovištem, nikada nisam izbjegao susret s predstavnicima bilo kojeg od tri konstitutivna naroda”, kazao je za portal Mesić.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com