KAKANJ: Divanhana u Domu kulture 22. februara!

Popularni sarajevski bend Divanhana će 22. februara 2014. godine održati koncert u novom Domu kulture u Kaknju! Nakon prošlogodišnjeg nastupa na Ljetnoj pozornici 2013 u na kojem su oduševili kakanjsku publiku i velikog interesovanja Kakanjaca za ponovnim koncertom ovog benda danas su u Sarajevu završeni pregovori između Civilizacije i benda Divanhana.

Boris Franjić, menadžer Civilizacije i Neven Tunjić, klavirista benda su postigli dogovor o nastupu u obnovljenom Domu kulture u Kaknju. Koncert će ujedno biti i promocija albuma “Bilješke iz šestice” u izdanju RSG radija.

Članovi “Divanhane” njeguju i prezentiraju urbanu tradicionalnu muziku Bosne i Hercegovine i zemalja Balkana, sa posebnim akcentom na sevdalinki. U protekloj godini su održali preko 40 koncerata širom BiH, regiona i svijeta.

„Obnovljeni Dom kulture krenuo je s radom punom parom. Nakon što je bend Divanhana na prošlogodišnjoj Ljetnoj pozornici dobio najveće ovacije kakanjske publike, Civilizacija se odlučila da ovaj bend pozove u naš hram kulture, te da uveličaju njegovo ponovno rođenje, a ujedno da promovišu svoj novi album “Bilješke iz šestice”.

Ovo je još jedna izvrsna prilika da građani uživaju u prelijepom izdanju našeg Doma kulture uz originalnu interpretaciju sevdalinki, a članovima Divanhane, kako sami kažu, ovo je prilika da još jednom osjete tu snažnu emociju kakanjske publike.”, izjavio je za naš portal menadžer Civilizacije Boris Franjić.

Koncert je najavljen za subotu, 22. februar 2014. godine u 19 sati, a karte po cijeni od 7 KM su u predprodaji od 10. februara u Domu kulture u Kaknju ili u caffe baru Piki.

(VisokoIN)

Vezani članci

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

U Visokom uhapšen Kakanjac sa vrećicama droge

Visokoin.com

Saradnik Marije Šerifović u gipsu: “Umalo smo ostali bez oka u Zenici” (FOTO)

Visokoin.com

Umjesto proslave Nove godine u Kaknju održana noć učenja Kur'ana

Visokoin.com

Sumiraju se posljedice sinoćnjeg potresa na području Zenice

Visokoin.com

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com