Kakanj: Policija još traga za ubicom Kenanom Tokalićem

Povodom ubistva Enijada Čehajića, čiji je ubica još na slobodi, nezadovoljni građani danas u 11 sati po drugi put organizuju mirne proteste.

Time žele skrenuti pažnju javnosti na korupciju koja vlada u samim vrhovima općinske vlasti, prozivajući javno komesara policije Esnafa Buzu kao i načelnika Kaknja Mensura Jašarspahića – Surija, koji su veliki prijatelji s porodicom ubice.

Veliki broj građana je nezadovoljan sigurnosnom situacijom u Kaknju, što javno pokazuju na socijalnoj mreži Facebook, gdje su kreirane mnoge grupe koje pozivaju na smjenu načelnika i komesara.

Te grupe imaju stotine pristalica, a u njima se pojavljuju razne inkriminirajuće fotografije koje dovode Buzu i Jašarspahića u vezu s kriminalnim miljeom. Napominjemo da Kenan Tokalić, počinitelj ubistva, još nikada nije uhvaćen.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da brat ubijenog Čehajića prima ‘anonimne’ prijetnje i da ga zbog toga policija čuva 24 sata dnevno.

Kakav će epilog ove priče biti, vidjećemo.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona oglasili su se saopćenjem za javnost u kojem, uz fotografiju odbjeglog Tokalića, pozivaju građane da se pozivom na broj 122 jave policiji ukoliko posjeduju informacije o osumnjičenom.

U saopćenju je navedeno da su 19. aprila podnijeli izvještaj o počinjenom djelu Tužilaštvu ZDK te da fotografiju osumnjičenog objavljuju uz saglasnost nadležnog tužioca radi bržeg i efikasnijeg pronalaska odbjegle osobe.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com