Kako su navijači Eintrachta “prevarili” sistem: Barcelona zaradila 3 miliona

Fudbaleri Eintrachta u četvrtak su priredili veliko iznenađenje eliminisavši Barcelonu na Nou Campu iz drugog po jačini takmičenja na Starom kontinentu, Evropskoj ligi.
Sam po sebi susret je bio veoma haotičan jer je na stadionu prisustvovalo preko 30 hiljada navijača Eintrachta, iako su imali samo 5000 odobrenih karata.
Još uvijek u potpunosti nije poznato kako je do ove situacije došlo iako su se fudbaleri, a predsjednik kluba Joan Laporta žalio se na omjer navijača na tribinama. Danas je potpredsjednica Barcelone Elena Fort objavila je kako je klub zaradio oko tri miliona eura od prodaje ulaznica, ali i da je katalonski tim pokrenuo istragu vezanu za ovaj propust.

“Moramo otvoriti oči i razmisliti šta se desilo. Sramim se zbog svega što smo doživjeli na Camp Nouu u četvrtak”, rekla je Fort.

Ipak, španska “Marca” prenosi kako je ove sedmice došlo do velikog interesovanja za ulaznicama pred ovaj susret, a iz katalonskog tima su vjerovali kako se navijači spremaju podržati ekipu na putu ka polufinalu Lige Evrope.

Umjesto toga, te su zahtjeve uputili domišljati navijači Frankfurta koji su na svojim uređajima aktivirali VPN alate i tako sakrili svoje IP adrese. Tako su spriječili i ljude u Barceloni koji su mislili da su zahtjevi upućeni iz Španije, a samim tim su, njih 30 hiljada, uredno došli do željenih ulaznica.

Tako je Eintracht na krilima velikog broja navijača iz Frankfurta savladao Barcelonu sa 2:3 i izborio polufinale drugog po jačini Evropskog takmičenja. Tamo će se sastati sa West Hamom, a Barceloni za utjehu ostaje zarada od 3 miliona eura.