Kasumović nazvao NES kriminalnom organizacijom, odgovorio mu Ogrešević: Treba uvesti alkotest za zvaničnike

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, i predsjednik “BHI – KF” jučer je na predizbornom skupu rekao da je Narodni evropski savez (NES) ‘kriminalna organizacija’.

“Da bi zadržali vlast, kriminalnoj organizaciji A-SDA, sad se zovu NES, dali su da upravljaju kantonom samo da bi ostavili svoje direktore na pozicijama. Propali su na prošlim izborima, na ovima će drastično propasti. I to ne samo u Zenici i ZDK, nego u državi“, kazao je Kasumović.

Fuad Kasumović i NES u koaliciji su 11 stranaka koje podržavaju kandidaturu Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te je ovakva Kasumovićeva izjava izazvala brojne komentare.

Danas se na Facebooku oglasio i predsjednik NES-a i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević koji je žestoko odgovorio Kasumoviću:

“Ko o čemu, Fuad Kasumović o poštenju. Degutantno je postalo slušati ovo Kasumovićevo zaplitanje jezikom, gledati mutne oči i pitati se pod kolikim je danas gasom. Mi, definitivno, trebamo uvesti alkotest za sve zvaničnike. Posebno kad se obraćaju javnosti, da znamo kad počnu pričati sve ove gluposti, koje slušamo, jesu li pijani ili trijezni i mahniti. Eto, svi su kriminalci, samo je Fudo pošten. A o njegovom poštenju nadaleko se priča”, komentirao je Ogrešević.

Vezani članci

Kasumović zadržan u SIPA-i, sutra ide u Tužilaštvo

Visokoin.com

Kasumović: SDA na sve načine pokušava da me spriječi u radu

Visokoin.com