Kasumović: SDA na sve načine pokušava da me spriječi u radu

Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice i jedan od osnivača Nezavisnog bloka prokomentarisao je krivične prijave koje su protiv njega podnesene za proteklih 15 mjeseci koliko vodi Zenicu.

– Slovom i brojem, radi se o 36 krivičnih prijava, osam formiranih predmeta. To je politika SDA i njenih poslušnika, koji na sve načine pokušavaju da me spriječe u radu. U tome im pomažu kladioničarski lobiji i pojedini mediji, tvrdi Kasumović.

Pravosuđe korektno radi svoj posao, smatra on i dodaje da dobar dio tih tragikomičnih krivičnih prijava od već pomenutih je odbačen.

– Sve te krivične prijave mogu okačiti mačku o rep, jer posao radim odgovorno i po zakonu. Građani Zenice trebaju znati da ovakvim pritiskom SDA i poslušnici rade protiv interesa grada i ljudi, ističe Kasumović.

Mišljenja je da je to retrogradna, destruktivna i propala politika koja nas je dovela do teške ekonomske krize i u situaciju da nam omladina i građani u najboljim godinama odlaze iz države za koju smo se borili.

U intervjuu za sutrašnje printano izdanje Oslobođenja Kasumović je govorio i naplatama komunalnih taksi kladionica i priređivača igara na sreću. Osvrnuo se i na blokade obespravljenih branitelja, te otkrio ima li naznaka da Zenica postane veliko gradilište.

Vezani članci

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

U požaru u kući u zeničkom selu Hajkovići smrtno stradale dvije žene

Visokoin.com

Donesena odluka o privremenoj obustavi radova u RMU Zenica

Visokoin.com

Saradnik Marije Šerifović u gipsu: “Umalo smo ostali bez oka u Zenici” (FOTO)

Visokoin.com

Sumiraju se posljedice sinoćnjeg potresa na području Zenice

Visokoin.com

Ministar Vinko Marić slao svog savjetnika u MUP ZDK da vrši pritisak na inspektore?

Visokoin.com