Keljmendija s Turkovićem upoznao Gaši

Na današnjem suđenju zločinačkoj organizaciji na Sudu BiH na čelu sa Zijadom Turkovićem, koja se tereti za monstruozne likvidacije, međunarodnu trgovinu drogom, pljačku 2,5 miliona maraka iz sarajevskog aerodroma, otimanje dionica fabrike čarapa “Ključ” te druga krivična djela, svjedočio je kosovski biznismen Naser Keljmendi, koji je iznio detalje pokušaja njegove likvidacije.

Osim Keljmendija svjedočili su i advokati Mithat Kočo te Senad Kreho, koji su prisustvovali svadbi Keljmendijevog sina Elvisa, a na kojoj su on i njegovi sinovi trebali biti ubijeni.

Keljmendi je tokom svjedočenja do u detalje opisao svoja saznanja o planiranju njegovog ubistva, a sa Turkovićem ga je upoznao njegov kum Muhamed Ali Gaši, jer je trebao uzeti predstavništvo cigareta FDS-a za Kosovo.

Nakon toga mu je obijen stan odakle je ukradena kasa sa 20.000 dolara. Turković je 2003. godine pucao na Keljmendija u hotelu “Holiday inn”, ali za tu pucnjavu nikad nije odgovarao.

Tokom unakrsnog ispitivanja, Turković je pokušavao da isprovocira svjedoka, ali je to spriječio sudija Izo Tankić, koji ga je izbacio napolje.

(VisokoIN/Avaz)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com