Kladionice u FBiH imat će upravu za stalni nadzor

Lutrije, sportske kladionice, automat-klubovi…, kad stupi na snagu novi dopunjeni Zakon o igrama na sreću koji je Vlada Federacije BiH uputila u parlamentarnu proceduru, morat će uvesti otvorenu on–line mrežu koja će biti povezana s Poreznom upravom i njihovim središnjim uredom Sarajevu.

Veće kazne za prekršaje

Na taj će se način u svakom trenutku moći provjeriti kolika financijska sredstva kruže preko svakog registriranog organizatora igara na sreću.

Telekomunikacijska oprema, prema novom zakonu, mora biti on-line, odnosno otvorena mreža. Svako uplatno mjesto mora biti uvezano otvorenom on-line vezom preko središnjeg servera priređivača s Poreznom upravom Federacije BiH.

Sportske kladionice imat će obvezu u svom sjedištu čuvati zapise sa servera o uplatama i isplatama, u elektroničkome obliku, čiji rok može biti kraći od dvije godine. Ako u obavljanju inspekcijskog nadzora ovlašteni službenik utvrdi da kladionice nemaju tehničke preduvjete propisane Zakonom o igrama na sreću, donosi se rješenje o zabrani organiziranja igara na sreću i privremeno pečati prostor u kojem se priređuju igre na sreću, i pokreće prekršajni postupak.

Stop maloljetnicima

Uvode se veće novčane sankcije lutriji, sportskoj kladionici ili automat-klubu koji dopušta ulazak maloljetnika u njihov prostor. Umjesto dosadašnjih 1000, kazna za spomenuti prekršaj podiže se na 3000 do 5000 maraka, ovisno o prekršaju.

Propisan je, također, drukčiji način plaćanja fiksnih naknada od priređivača, s tim što je ustanovljena obaveza uplate mjesečne naknade u iznosu od pet posto od ukupnog prometa kasina, kladionica i automat-klubova. To znači da će priređivači biti obvezni u proračun FBiH izdvojiti pet posto od svake uplate igrača za sudjelovanje u bilo kojoj od igara na sreću. Svi organizatori igara na sreću dužni su uskladiti svoj rad sa zakonom u roku od tri godine.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com