Lepa Brena na Koševu 23. juna

Lepa Brena održat će 23. juna veliki koncert na stadionu Koševo u Sarajevu. Kako saznaje “Dnevni avaz”, pjevačica pravog imena Fahreta Jahić-Živojinović i njen menadžment počeli su završnu fazu pregovora o organizaciji ovog muzičkog događaja u glavnom gradu BiH.

Jedinstven ugođaj

– Razmišljali smo o nekoliko datuma, a definitivno smo odlučili da Lepa Brena u subotu, 23. juna, napravi spektakl za Sarajlije, ali i za sve svoje fanove, koji će sigurno u velikom broju doći iz svih krajeva regiona – kaže estradni menadžer Bane Obradović, koji je zadužen za organizaciju koncerta.

Obradović će prilikom realizacije ovog projekta imati i saradnike u našoj zemlji, s kojima je već upriličio nekoliko koncerata Željka Joksimovića u BiH.

– To su naši prijatelji u Bosni, s kojima već godinama imamo odličnu saradnju. Sigurno je da će sve biti perfektno urađeno i da će svi posjetioci moći uživati u jedinstvenom muzičkom ugođaju – govori Obradović te dodaje da bi naredne sedmice trebao biti potpisan ugovor o koncertu Lepe Brene na Koševu.

Dvije arene

Informaciju o koncertu Lepe Brene potvrdila nam je i Jasmina Polić, direktorica Centra za sport i rekreaciju, ustanove koja upravlja sportskim kompleksom Koševo.

– Ostalo je još samo da potpišemo ugovor, što je pitanje dana. Dok se to ne desi, termin nije zvaničan ni javan. U stalnom smo kontaktu sa menadžerom Obradovićem i već naredne sedmice trebali bismo staviti potpis na ugovor – kaže Polić.

Lepa Brena u Sarajevu je posljednji put nastupila 30. maja 2009. godine, kada je u Olimpijskoj dvorani Zetra pjevala pred 10.000 posjetilaca. Krajem 2011. godine pjevala je dva dana zaredom u beogradskoj Areni.

Halid u julu

Jasmina Polić ističe da bi koncert na Koševu ove godine trebala održati i naša muzička zvijezda Halid Bešlić.

– U toku su pregovori. Još nismo usaglasili tačan termin. Prema mojim informacijama, najvjerovatnije će Bešlić na Koševu pjevati u julu – kaže Polić.

(VisokoIN/Avaz)

Vezani članci

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Mirza Selimović objavio novu pjesmu „Plakaćeš“

Visokoin.com

Matea Kalajdžić: “Bez ljubavi, umjetnosti, interakcije sa drugim ljudima, nemoguće je živjeti!”

Visokoin.com

“Otrov”: Jelena Rozga snimila novi spot na auto otpadu

Visokoin.com

FANTOM SLOBODE

Visokoin.com

Sergej Ćetković otvara Sarajevo Music Stage

Visokoin.com