Makarska: Trojica Zeničana u zatvoru zbog silovanja Norvežanke

Trojica državljanja BiH očito nisu uspjela uvjeriti makarsku policiju i splitsko tužiteljstvo da nisu silovali sedamnaestogodišnju norvešku državljanku pa im je sudac istrage odredio istražni zatvor u kojem se nalaze od četvrtka.

Uhapšena su trojica Zeničana i to Sanel A. (25), Mirsad Š.(30) i Mirza F.(23) koji su prijavljeni za silovanje, piše Slobodna Dalmacija.

Jedan od njih je tokom ispitivanja zamolio da se o cijelom događaju obavijesti ambasada BiH u Hrvatskoj. Uhapšeni nisu uzeli privatne advokate nego su od suda dobili advokate po službenoj dužnosti.

Zeničani ne negiraju da je maloljetna Norvežanka došla u njihov apartman u Ulici Moliških Hrvata u Makarskoj u kojem su odsjeli, ali njihova se priča drastično razlikuje od priče maloljetnice koja je prijavila silovanje i to na nagovor oca kad je nakon nemilog događaja sa ovom trojicom krvava došla kući.

Nemoguće je saznati jesu li sva trojica djevojku silovala. Ona je u prvoj verziji svog iskaza govorila o jednoj mladiću koji je to napravio, a kakva je bila uloga drugih za sada je nemoguće pouzdano doznati.

I kod oštećene djevojke i kod dvojice prijavljenih pronađeni su tragovi alkohola u krvi. Sa mjesta događanja izuzete su dlake, noktovina i ostali sadržaji koji su poslani na vještačenje.

(VisokoIN)

Vezani članci

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

VISOKOIN.COM

Policija traga za Šerakom i Hodžićem, zarobili i pretukli muškarca?!

VISOKOIN.COM

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

VISOKOIN.COM

VISOKO: Osuđeni roditelji koji su dijete izgladnjivali i držali kao roba

VISOKOIN.COM

U ulici Visočkih brigada konzumirao alkohol, pa počeo da plače i puca iz pištolja

VISOKOIN.COM

Pretresom vozila u Visokom pronađena 3 kg droge

VISOKOIN.COM