Medresa “Osman ef. Redžović”: Proučena hafiska dova našoj novoj hafizi

Danas je u džamiji Medrese “Osman ef. Redžović” proučena hafiska dova novoj hafizi, Strika Amri iz Kaknja. Pored članova porodice, prijatelja i hafiza koji su učenjem odlomaka iz Kur’ana uljepšali ovu svečanost, prisutni su bili i dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, prof.dr. Zuhdija Hasanović, zatim dr. Ahmed Purdić, izaslanik Muftije sarajevskog i predsjednika Školskog odbora Medrese, prof.dr. Enesa Ljevakovića, kao i direktor Fondacije za hifz Kur’ana Časnog, dr. Džemal Muslih.

U ime domaćina obratio se direktor Medrese, mr. Dženan Handžić, a diplomu novoj hafizi uručio je izaslanik Reisu-l-uleme IZ u Bosni i Hercegovini, dr. Ahmed Adilović, Muftija travnički, koji je prenio selame i čestitke uvaženog Reisu-l-uleme, i kratko se obratio prisutnim gostima. Na kraju je dovu proučio hafiz Zilko Žolja, čovjek koji već 70 godina čuva Kur’an u svojoj memoriji, ali i svom životu.

Hafiza Amra je 19. hafiz ove medrese, a muhaffiz joj je hafiz Zijad Dervić kojem je Amra peti kandidat promoviran u zvanje hafiza Kur’ana. Dova je proučena uz poštivanje epidemiološlih mjera, te je broj prisutnih bio ograničen.

(Visokoin.com / Medresa “Osman ef. Redžović” )

Vezani članci

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com

Grad Visoko sa 11.070 zaposlenih na trinaestom mjestu u FBiH po broju zaposlenih

Visokoin.com

Bio je konobar, danas je poznati YouTuber Nuni: 38 dana strimovao 24 sata dnevno

Visokoin.com