Medresa “Osman ef. Redžović”: Proučena hafiska dova našoj novoj hafizi

Danas je u džamiji Medrese “Osman ef. Redžović” proučena hafiska dova novoj hafizi, Strika Amri iz Kaknja. Pored članova porodice, prijatelja i hafiza koji su učenjem odlomaka iz Kur’ana uljepšali ovu svečanost, prisutni su bili i dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, prof.dr. Zuhdija Hasanović, zatim dr. Ahmed Purdić, izaslanik Muftije sarajevskog i predsjednika Školskog odbora Medrese, prof.dr. Enesa Ljevakovića, kao i direktor Fondacije za hifz Kur’ana Časnog, dr. Džemal Muslih.

U ime domaćina obratio se direktor Medrese, mr. Dženan Handžić, a diplomu novoj hafizi uručio je izaslanik Reisu-l-uleme IZ u Bosni i Hercegovini, dr. Ahmed Adilović, Muftija travnički, koji je prenio selame i čestitke uvaženog Reisu-l-uleme, i kratko se obratio prisutnim gostima. Na kraju je dovu proučio hafiz Zilko Žolja, čovjek koji već 70 godina čuva Kur’an u svojoj memoriji, ali i svom životu.

Hafiza Amra je 19. hafiz ove medrese, a muhaffiz joj je hafiz Zijad Dervić kojem je Amra peti kandidat promoviran u zvanje hafiza Kur’ana. Dova je proučena uz poštivanje epidemiološlih mjera, te je broj prisutnih bio ograničen.

(Visokoin.com / Medresa “Osman ef. Redžović” )

Vezani članci

Nermin Alimanović, prvi Rom iz Visokog koji je obavio hadž u posljednjih 60 godina

VISOKOIN.COM

VISOKO: Pertačani očistili ribarsku plažu na rijeci Fojnici

VISOKOIN.COM

Danas sunčano vrijeme, temperature i do 32 stepena

VISOKOIN.COM

Svečana promocija maturanata Franjevačke klasične gimnazije

VISOKOIN.COM

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

VISOKOIN.COM

Belmin Zukan: Visokom je potrebno kulturom i sportom bogato ljeto!!

VISOKOIN.COM