Mehmedović nije prošao provjere NATO-a, a urotio se protiv Vukovića

Zastupnik u državnom Parlamentu Šemsudin Mehmedović ponovno je uputio zahtjev za zabranu pristupa tajnim podacima za pomoćnika ministra sigurnosti BiH za borbu protiv terorizma Vjekoslava Vukovića, koji je godinama sudjelovao u oduzimanju nelegalnog državljanstva mudžahedinima s kojima je Mehmedović bio itekako povezan.

Zanimljivo je, međutim, da se sam Mehmedović, kojeg se smatara radikalnim krilom SDA te često kritizira stranački vrh, nalazi u Povjerenstvu za obranu i sigurnost koja nadzire rad policijskih i obrambenih tijela u BiH te razmatra povjerljiva izvješća Ministarstva obrane, piše Večernji list BiH.

Zaštita mudžahedina

No, nedavno se utvrdilo kako Mehmedović nije dobio suglasnost, odnosno nije prošao sigurnosnu provjeru američkih vlasti. Iako je trebao posjetiti NATO školu u Garmisch-Partenkirchenu te prisustvovati određenim seminarima prošle godine, nije dobio suglasnost američkih vlasti jer nije prošao sigurnosnu provjeru.

Zanimljivo je da su se svi upiti koje je zastupnik Mehmedović postavljao Ministarstvu sigurnosti odnosili na nekadašnjeg zapovjednika “El-mujaheed” postrojbe Sedme muslimanske brigade Armije BiH, Abu Hamzu te njegov izlazak iz pritvora, kao i na zahtjev za suspenziju Vukovića, a što govori samo o jednome. Mehmedović štiti ratnu brigade “El Mujaheed”, a danas vehabijski pokret i sve to zloupotrebom svog položaja u Parlamentu BiH.

Zajedno sa Šefikom Džaferovićem, Mehmedović je odobrio na stotine upisa u državljanstva te posredovao u matičarskim poslovima za desetke terorista koji su još uvijek uteg oko vrata SDA koji bi ga se rado riješio, kao i njegove prošlosti. No, njegov utjecaj na pravosudna tijela, posebno Zeničko-dobojske županije, pa i pojedina državna tijela, koja prijave protiv njega drže u ladicama, govore više o potrebi za reformom pravosuđa nego o Mehmedoviću.

Zloporaba dužnosti

Nameće se i pitanje zašto je Tarek El-Sawah izručen iz Guantanama u BiH, a ne u matični Egipat iako više nema državljanstvo BiH. Vjeruje se da može biti koristan svjedok u zločinima brigade “El-mujaheed”.

Parlament BiH trebao bi biti mjesto gdje se ispunjavaju uvjeti iz reformske agende te prihvaćaju zakoni koji rješavaju ekonomska i sigurnosna pitanja BiH, a ne mjesto za osobne osvete koje provodi Mehmedović nad Vukovićem, budući da je taj pomoćnik ministra sigurnosti svojedobno radio na reviziji državljanstava i utvrdio brojne nepravilnosti.

Tražio je i zaštitu države zbog Mehmedovićevih prijetnji. Vuković je Mehmedovića tužio i za klevetu jer izjavom da je mrzitelj Bošnjaka kao i da je revidirao samo mudžahedine upućena je izravna prijetnja te je on označen kao meta za odstrel, piše Večerenji list

Vezani članci

Šemsudin Mehmedović: Ne šutimo, jer nas šutnja sve više povlači na dno

VISOKOIN.COM