Šemsudin Mehmedović: Ne šutimo, jer nas šutnja sve više povlači na dno

Šemsudin Mehmedović, zastupnik u PD PS BiH u svom redovnom obraćanju bh. javnosti „Petkom u devet“, osvrnuo se na sve češće nepravde koje se događaju običnom bosanskom čovjeku. Na kraju tog istupa se dramatično obratio porukom, koja je potpuno različita od mnogih dosadašnjih hladnih političkih istupa.

– Šta se to zapravo događa s nama? Kada nam hapse branitelje zemlje mi šutimo i blago reagujemo. Kada nam nepravedno uzimaju novac odlukom ministrice u Vladi Federacije, mi šutimo. Kada nam zabranjuju slobodu, govora mi šutimo. Kada nas ponižavaju i odlukama diskriminiraju, mi i dalje šutimo. Kada nam djecu uzimaju neki virtualni hohštapleri, mi šutimo ili se žalimo nekome. Kome, ni mi ne znamo. Kao nekome ko će riješiti naše probleme. Neće. Dignimo svoj glas i oduprimo se nepravdi. Oduprimo se i svim porivima koji opterećuju naše bh. društvo. Oduprimo se i svima onima koji žele na bilo koji način da potkopaju našu Bosnu i Hercegovinu. Oduprimo se nepravdi, oduprimo se lažima i podmetanjima.

I ne šutimo više. Tebi govorim bosanski čovječe, ne šuti, zato što nas šutnja sve više povlači na dno. Mijenjajmo svoje stanje mijenjajući sebe i mijenjajući svoj odnos prema svijetu u kojem živimo – kazao je Mehmedović.

Vezani članci

Mehmedović nije prošao provjere NATO-a, a urotio se protiv Vukovića

VISOKOIN.COM