Ozbiljno upozorenje Mehmedovića: Tvrdi da BiH prijeti teroristički napad sličan kao u Moskvi. ‘To će biti uvod u otcjepljenje RS’

Šemsudin Mehmedović, lider stranke Naprijed, objavio je uznemirujuće saopćenje u kojem tvrdi da Bosni i Hercegovini prijeti ‘Moskovski scenarij’, odnosno teroristički napad.

“Ako se sjetimo govora ambasadora BiH pri UN u Ženevi Bojana Vujića o BiH kao velikoj terorističkoj opanosti, jasno je da se radi o vrlo razrađenom scenariju od Moskve do RS, Sjevera Kosova i kruga država iz kružnice rusko – srpskog sveta”, ističe Mehmedović.

Saopćenje Mehmedovića prenosimo u nastavku:

Argument za dodatne hegemonističke aktivnosti je ono što će Ruski svet izvući nakon teorističkog napada u Moskvi: Rusija će postati još brutalnija, možda i “prljavom bombom” ili napadom na nuklearne elektrane, a za izgovor će imati ovaj napad po modelu kao što Izrael koristi izgovor za brutalno nasilje nad nevinim civilima napad Hamasa na mlade na koncertu.

Osuđujemo svaki oblik terorizma i svaku terorističku aktivnost i suosjećamo sa žrtvama terorističkog napada u Moskvi kao i sa žrtvama napada svih terorističkih napada. To je najsuroviji oblik teroriziranja nevinih.

Podsjećamo na paralele: Hamasov napad. Nevini mladi ljudi u publici su bili cilj, ili samo izgovor za odmazdu. Napad na nevine ljude ne može se opravdati. Sličan model je primjenjen u napadu u Moskvi: ko dobija „saosjećanje i simpatije“ javnosti? Žrtve napada! Prisjetimo se koliko je Izrael koristio u medijskim kampanjama taj napad, kao žrtva.

Moskva će ponoviti Izraelski scenarij?!

Brutalan odgovor Izraela je uslijedio i još traje. I sve je pravdano brutalnošću napada Hamasa što je bio više mjesečni ‘lajt motiv’ za opravdanje surovosti koju je pokrenuo Izrael prema nevinim. Sada se dešava isti scenarij: Moskva će koristiti napad u Moskvi na isti način na koji je korišćen napad Hamasa na mlade na na koncertu. Ali samo da bi opravdao talas brutalnosti, možda i nuklearne, koja će uslijediti.

Ali napad Hamasa na mlade na koncertu je sada izvozni model: izvezen je u Moskvu. Moskva će pokrenuti surovu osvetu kao što je pokrenuo i Izrael.

RS je reagovala uvođenjem dana žalosti. Opravdavamo. Za sve nevine žrtve to je empatijski potez koji podržavamo.Cijela BiH je na čelu sa Predsjedništvom BiH i Vijećem ministara trebala uraditi isti ali uz uslov da isto treba biti primjenjeno i za Ukrajinu i žrtve ruske agresije na Ukrajinu.

Prijetnja BiH

Ali ako se sjetimo govora ambasadora BiH pri UN u Ženevi Bojana Vujića o BiH kao velikoj terorističkoj opanosti, jasno je da se radi o vrlo razrađenom scenariju od Moskve do RS, Sjevera Kosova i kruga država iz kružnice rusko – srpskog sveta.

Namjera nam je da ovim upozorenjem i saopćenjem ‘pročitamo’ namjere Moskve, Beograda i Banje Luke i preduprijedimo providni scenarij da neko izvede napad na koncertu u Banjoj Luci pa da RS ima motiv da započne aktivnosti na finalnom otcijepljenju nakon 5. i 6. maja i svesrpskog sabora.

Ako iz RS bilo šta kažu – pozivam ih da objasne svoju potragu za političkom podrškom u Turskoj kod Erdogana ili finansijsko investitorsku u nekim arapskim zemljama.

Danas smo svi zaboravili 11.septembar, zaboravili ISIL, ..ko to sve organizira, sve te masakre, za čiji interes!?”, zaključuje Mehmedović u saopćenju.

Vezani članci

U Sarajevu održana osnivačka skupština Mehmedovićeve stranke

Visokoin.com

Mehmedović napušta SDA: S njim odlazi nekoliko visokih funkcionera, evo s kim će sarađivati

Visokoin.com

Očigledno da Schmidt ima dogovor sa Srbijom i Hrvatskom u vezi državne imovine, ali i sa stranim lobistima!

Visokoin.com

Mehmedović: Pozivam Izetbegovića da se ogradi od pisanja “Stava”

Visokoin.com

Mehmedović nije prošao provjere NATO-a, a urotio se protiv Vukovića

Visokoin.com

Šemsudin Mehmedović: Ne šutimo, jer nas šutnja sve više povlači na dno

Visokoin.com