Milenko Lakić: “Naručiti kod mene ubistvo bilo je kao kupiti flašu pića”

Bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milenko Lakić, koji je u zatvoru u Sarajevu pod optužbom da je pripadnik jedne od tamošnjih kriminalnih grupa, u ispovijesti TV Hayat poručio je da je 300 „crvenih beretki“ poslije rata trebalo pobiti jer su postali životinje.

Lakić je naveo i da je, uprkos izjavama svjedoka saradnika da je ubijao za Darka Šarića, Jocu Amsterdama, Uglješu Aranitovića i dr., uvijek izlazio na slobodu i to usljed nedostataka dokaza. Iznio je šokantne tvrdnje da je naručiti kod njega ubistvo, pljačku ili iznudu bilo kao naručiti negdje drugdje flašu rakije. Takođe, poručio je i da će sigurno pobjeći iz zatvora ukoliko bude osuđen na 40 godina zatvora.

Nekadašnji koministar policije, sada advokat, Boža Prelević kaže da izjava Milenka Lakića nije nikakva novost za policiju i da bi tužilaštvo trebalo da provjeri njegove navode.

“Treba ispitati ko je za koga ubijao i šta je motiv ovakvog priznanja. Međutim, treba voditi računa i zašto Lakić to sada priča jer postoje egzibicionisti koji pričaju samo da bi privukli pažnju javnosti. Primjer za to je „zemunac” Miloš Simović. On je prije suđenja govorio da zna sve oko atentata, ali u ponovljenom postupku nije ništa rekao”, objašnjava Prelević, i dodaje da je druga vrsta svjedoka ona koja želi da pribavi sebi neku korist, piše srbijanski Press.

Prelević naglašava da problem sa „crvenim beretkama” nije to što su oni bili vezani za kriminal već što su bili bliski vladi i državnoj bezbjednosti.

“Tako je bilo nakon 5. oktobra, a tako je bilo i poslije. Nisam siguran da je čak i danas taj problem riješen”, istakao je Prelević.

(VisokoIN)

Vezani članci

VISOKO: Osuđeni roditelji koji su dijete izgladnjivali i držali kao roba

VISOKOIN.COM

U ulici Visočkih brigada konzumirao alkohol, pa počeo da plače i puca iz pištolja

VISOKOIN.COM

Pretresom vozila u Visokom pronađena 3 kg droge

VISOKOIN.COM

Policija u Visokom uhapsila jednu osobu, pronađena droga

VISOKOIN.COM

MUPKS: Spahović nije bio pod utjecajem narkotika i alkohola

VISOKOIN.COM

Tri mladića iz Tešnja uhapšena zbog krađa starih golfova

Visokoin.com