Milenko Lakić: “Naručiti kod mene ubistvo bilo je kao kupiti flašu pića”

Bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO) Milenko Lakić, koji je u zatvoru u Sarajevu pod optužbom da je pripadnik jedne od tamošnjih kriminalnih grupa, u ispovijesti TV Hayat poručio je da je 300 „crvenih beretki“ poslije rata trebalo pobiti jer su postali životinje.

Lakić je naveo i da je, uprkos izjavama svjedoka saradnika da je ubijao za Darka Šarića, Jocu Amsterdama, Uglješu Aranitovića i dr., uvijek izlazio na slobodu i to usljed nedostataka dokaza. Iznio je šokantne tvrdnje da je naručiti kod njega ubistvo, pljačku ili iznudu bilo kao naručiti negdje drugdje flašu rakije. Takođe, poručio je i da će sigurno pobjeći iz zatvora ukoliko bude osuđen na 40 godina zatvora.

Nekadašnji koministar policije, sada advokat, Boža Prelević kaže da izjava Milenka Lakića nije nikakva novost za policiju i da bi tužilaštvo trebalo da provjeri njegove navode.

“Treba ispitati ko je za koga ubijao i šta je motiv ovakvog priznanja. Međutim, treba voditi računa i zašto Lakić to sada priča jer postoje egzibicionisti koji pričaju samo da bi privukli pažnju javnosti. Primjer za to je „zemunac” Miloš Simović. On je prije suđenja govorio da zna sve oko atentata, ali u ponovljenom postupku nije ništa rekao”, objašnjava Prelević, i dodaje da je druga vrsta svjedoka ona koja želi da pribavi sebi neku korist, piše srbijanski Press.

Prelević naglašava da problem sa „crvenim beretkama” nije to što su oni bili vezani za kriminal već što su bili bliski vladi i državnoj bezbjednosti.

“Tako je bilo nakon 5. oktobra, a tako je bilo i poslije. Nisam siguran da je čak i danas taj problem riješen”, istakao je Prelević.

(VisokoIN)

Vezani članci

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com

Policija traga za Šerakom i Hodžićem, zarobili i pretukli muškarca?!

Visokoin.com

Pune ruke posla za Tužilaštvo ZDK / U porodičnoj kući u Visokom psihički i fizički zlostavljao oca, majku i sestru

Visokoin.com