Mostar: Autobus pun učenika sletio u provaliju

Jutros oko 9.30 sati na Kobilovači, na putu Čitluk – Mostar, dogodila se prometna nesreća, kada je autobus pun putnika, sletio u provaliju i zaustavio se u drveću.

Na svu sreću nema poginulih niti teže ozlijeđenih. Liječničku pomoć zatražilo je 26 lica i uglavnom je riječ o lakim povredama, potvrdio je Tomo Lučić, inspektor Policijske uprave Mostar.

Kako saznajemo na licu mjesta najtežu povredu zadobio je jedan dječak koji se porezao na staklo prilikom izvlačenja iz autobusa. Autobus firme “Autoherc” iz Gruda je, navodno, prevozio učenike i studente, a kretao se iz smjera Čitluka.

– Pretpostavlja se da je u autobusu bilo do 50 putnika, jer nema tačnog podatka budući da je jedan dio njih samoinicijativno otišao zbog obaveza, a neki su kolima hitne pomoći prevezeni u bolnicu. Na mjestu nesreće bila je tužiteljica Dubravka Ivanišević, koja je vještacima izdala naredbu za utvrđivanjem uzroka nesreće. Kako nije bilo drugih učesnika u ovoj nesreći, provjerit će se da li su pojedini uređaji na autobusu bili u ispravnom stanju- dodao je Lučić.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com