Multipleks kina u Airport Centru Sarajevo

Airport Center Sarajevo (ACS), koji će se izgraditi neposredno uz sami aerodrom, a tačno preko puta bivšeg Olimpijskog sela u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, dobija uz 30.800 m² prodajne površine za iznajmljivanje još kinocentar veličine 3.000 m² sa sedam do devet dvorana. Šezdesat posto prodajnih površina već je iznajmljeno, početak izgradnje shopping centra ACS planiran je za početak 2012. godine, a otvorenje za 2013. godinu.

„Nedavno smo proširili projekat tako da sada na krovu Airport Centra gradimo multipleks kino-centar veličine od oko 3.000 m², u koji se ulazi preko pomičnih stepenica iz područja gastronomije. Kino-centar će imati 7 do 9 dvorana, a već sada je zabilježen veliki interes”, izjavio je magistar Michael Böck, uz magistra Franza P. Kusa, glasnogovornik austrijske investitorske grupe IPD/Karimpol, koja gradi shopping centar ACS. „Trenutno pregovaramo s dva potencijalna operatera budućeg multipleks kino-centra“.

„U ovom trenutku smo već iznajmili oko 60 posto prodajnih prostora i već nam se pridružio čitav niz velikih međunarodnih i nacionalnih brendova: Zara, Bershka, Stradivarius i Pull&Bear su četiri modna branda španske grupe Inditex koji će otvoriti svoje prodavnice u Airport Centru Sarajevo. Od modnih kuća pridružit će im se još New Yorker (Njemačka) i Oviesse (Italija), zatim supermarket Delhaize (Belgija) i Sport Life za sve vezano za sport (B&H)“, objašnjava Böck.

Uznapredovali su i pregovori o iznajmljivanju prostora poduzeću Peek & Cloppenburg (P&C), lancu drogerija dm, trgovini cipela Deichmannu, švedskoj modnoj kući Lindexu, njemačkom specijalizovanom tekstilnom lancu Takko kao i njemačkom modnom lancu Tom Taylor. „Tu je samo pitanje dana kad ćemo potpisati konačne ugovore“, kaže Böck kojem u pregovorima o iznajmljivanju poslovnog prostora podršku pruža austrijsko društvo za razvoj projekata i nekretnina Krammer + Wagner Projektentwicklung und Immobilien GmbH.

Početak izgradnje Airport Centra Sarajevo planiran je za početak 2012. godine, a otvorenje za 2013. godinu

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com