Muzaferija pred prvi nastup na domaćem snijegu: Očekujem dobar rezultat

Činjenica da je za sutra odgođena trka u Super – Gju za žene u okviru Europa Kupa na Bjelašnici za Elvedinu Muzaferiju došla je kao pozitivna vijest, budući da je ona sinoć kasno stigla u Bosnu i Hercegovinu nakon nastupa na drugim takmičenjima.

Muzaferija će prvi put skijati na “domaćem snijegu” na jednom takmičenju najvišeg nivoa, te će se boriti protiv drugih takmičarki koji u Europa Kupu kotiraju izuzetno visoko.

I pored toga tvrdi da može napraviti dobar rezultat, a iskoristila je priliku da pohvali organizaciju trke, kao i pripremu staze.

“Mislim da je ovo i za mene jako dobar podsticaj da znam da mi možemo organizirati i daje mi samo još više snage. Ja ću imati broj 33 sutra, jer nisam u top 30 po bodovima, tako da znam da će staza izdržati i da mogu skijati kako znam i da mogu očekivati jako, jako dobar rezultat. Skijanje je na tom nivou da mogu pobijediti ako se sve poklopi, naravno tu ima dosta faktora, ja ću dati sve od sebe da odskijam kako znam, kako skijam na treningu i vidjećemo”, rekla je najbolja bh. skijašica.

Povodom otkazane utrke, Muzaferija je kazala kako će imati vremena da se pripremi za sutra.

“Sutra će biti održane dvije utrke i nadam se da ću se uspjeti dodatno odmoriti i da budem što spremnija za sutra”, kazala je.

Na FIS Europa kupu učestvovat će takmičarke iz najelitnijih skijaških nacija: Austrije, Francuske, Italije, Švicarske, Norveške, Njemačke, Kanade, Sjedinjenih Američkih Država.

Vezani članci

Elvedina Muzaferija i danas bez bodova u Kvitfjellu

Visokoin.com

Elvedina Muzaferija osvojila drugo mjesto na spustu u Crans Montani, pobjeda joj izmakla za dvije stotinke

Visokoin.com

Odličan rezultat za Muzaferiju, osvojila deseto mjesto na Europa kupu

Visokoin.com

Elvedina Muzaferija u top 30 spusta

Visokoin.com

Rezultat karijere u spustu: Elvedina Muzaferija 21. u Crans-Montani

Visokoin.com

Sjajan rezultat: Elvedina Muzaferija 25. u Super G-iju na ZOI-a

Visokoin.com