Muzaferijin tim nakon otkazanih utrka: Razočarani smo, put nam je otežan

Uprkos naporima organizatora, da ovog vikenda osiguraju sve što je potrebno za održavanje Super – G utrka za žene u italijanskoj Val di Fassi, obje utrke otkazane su pod obrazloženjem “više sile”. Najbrže skijašice svijeta u Audi FIS Ski World Cupu, a među njima i Visočanku Elvedinu Muzaferiju, dočekale su velike količine snijega, i danas dodatno gusta magla.

Prvu utrku ovog vikenda Muzaferija je trebala startati 25., što bi značilo i najbolji startni broj u ovoj disciplini do sada. Subotnja utrka je otkazana, a za naredni dan najbolja bosanskohercegovačka skijašica izborila je startni broj manje. Međutim, otkazivanje takmičenja 24. i 25. februara donijelo je novo razočarenje većine skijašica, a u bh. timu posebno jer je riječ o veoma važnim utrkama pred samu završnicu Svjetskog kupa.

– Razočarani smo jer otkazivanje ovih utrka definitivno otežava naš posao kvalifikacija za finale u Super-G disciplini. Razumijemo i da je skijanje takav sport i da ne možemo ništa promijeniti. Istina je i da su organizatori dali sve od sebe da pripreme stazu, ali ona se nije mogla dovesti na nivo da bude sigurna i ista za sve takmičarke, naveli su iz bosanskohercegovačkog tima.

Dodali su kako još ima šanse da se jedan Super-G premjesti u Kvitfjell, što bi većina takmičarki i htjela.

– Čak i ako se to ne desi, Elvedina je spremna dati sve od sebe u preostaloj Super-G utrci u Norveškoj, i uz malo sreće kvalifikovati se finale discipline u Saalbachu – naveli su iz njenog tima.

Brze discipline sele u Kvitfjell gdje aktuelni takmičarski kalendar donosi jedan spust i jedan Super-G.

Muzaferija je u drugom dijelu sezone ušla u sjajnu formu i prikupila ukupno 102 boda u Svjetskom kupu. U disciplini Super-G osvojila je 33 i 69 bodova u spustu.

U ukupnom poretku disciplina trenutno zauzima 29. i 23. mjesto i ima izgledne šanse za konačni plasman među najboljih 25 u obje discipline.

Vezani članci

Muzaferija u Drugoj strani: Kad god pogledam planine i izlazak sunca budem zahvalna na prilici da skijam i radim ono što volim

Visokoin.com

Muzaferija danas u finalu Svjetskog kupa skija s najboljim startnim brojem u karijeri

Visokoin.com

Bećirović: Elvedina Muzaferija je sportska heroina BiH

Visokoin.com

Elvedina Muzaferija će sutra u Norveškoj imati najbolji startni broj u karijeri

Visokoin.com

Odgođena i današnja utrka, Muzaferiji propao historijski startni broj

Visokoin.com

Oglasila se Elvedina Muzaferija: Iza mene je nezaboravan vikend, hvala vam što me pratite

Visokoin.com