Najjača armija i u Zagrebu

Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti „Confero“ nakon nastupa u Visokom i Vogošći odigrat će predstavu Najjača armija i u Zagrebu, i to večeras , 27.11. u 19h u Islamskom omladinskom centru. Trideset i pet članova ovog Udruženja uzelo je učešće u realizaciji i organizaciji ovog putovanja, i zajedno sa glumačkim ansamblom otputovalo za Zagreb gdje će se nastupom u Islamskom omladinskom centru predstaviti tamošnjoj publici i bosanskohercegovačkoj dijaspori u Zagrebu.

Nakon izvrsne premijere u Gradskom kinu Visoko, čijoj izvedbi je prisustvovalo i nekoliko članova ovog Centra, odlučili smo se odazvati na njihov poziv i obradovati ih sa našom najboljom komedijom do sada, koja je i nagrađena na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva nagradom za najbolje autorsko djelo. Ovo je prvo značajnije predstavljanje Udruženja „Confero“ i njegovih članova publici izvan granica BiH, i općenito predstavlja značajan iskorak u dosadašnjem radu i zalaganju u okviru teatarske umjetnosti.

Također će, u okviru 10. decembra, Međunarodnog dana ljudskih prava „Confero“ uzeti učešće i predstaviti se premijerno sarajevskoj publici novom predstavom „Tamo je polje“, čija premijera će najvjerovatnije biti odigrana u Kamernom teatru 55, u 20h. Krajem decembra ova predstava će biti prikazana i publici u Visokom.

Veliko hvala našoj domaćoj publici koja nas i tjera da budemo sve bolji i bolji i zbog koje između ostalog i radimo to što izuzetno volimo. Također, se zahvaljujemo i Općini Visoko, koja je jednim dijelom novčano potpomogla odlazak našeg Udruženja u Zagreb.

(VisokoIN)

Vezani članci

Pogledajte kako će izgledati novi luksuzni stambeni objekat u Visokom

Visokoin.com

Mirza Ganić: Visoko je predivni grad s velikim potencijalom!

Visokoin.com

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao kritične tačke tokom obilnih padavina u Visokom

Visokoin.com

Visoko: Stanovnici Hadžijine vode traže hitno rješenje!

Visokoin.com

Čovjek svijet! – Branislav Mara Mirković

Visokoin.com

Franjevačka gimnazija u Visokom – gradilište ujedinjene Bosne i Hercegovine

Visokoin.com