Nakon pronalaska tijela u Bosni: Porodica potvrdila da se radi o Antoneli Kvesić

Završen je uviđaj na mjestu pronalaska tijela u koritu rijeke Bosne u Janjićima kod Zenice, a članovi porodice nakon što je tijelo izvučeno iz vode izvršili su prepoznavanje i potvrdili da se radi o 31-godišnjoj Antoneli Kvesić, za kojom se u prethodna dva dana tragalo.

– Potvrđeno da se radi o osobi inicijala K. A., rođenoj 1987. godine, iz Mostara, čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici – kazala nam je glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

Kako je dodala, nakon uviđaja, koji su pod nadzorom dežurnog kantonalnog tužioca, obavili pripadnici zeničke Policijske uprave I, tijelo je prevezeno u prosekturu Kantonalne bolnice Zenica, gdje će biti obavljena obdukcija, kojom će se utvrditi uzroci i okolnosti pod kojim je nastupila njena smrt.

Tokom protekla dva dana, timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK i pripadnici krim-policije PU I pretraživali su teren i korita rijeka Bosne i Lašve na području Grada Zenice, sa ciljem pronalaska djevojke čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Centar u Zenici 9. maja.

Prema navodima iz prijave, djevojka je posljednji put viđena u vikendici u mjestu Lašva, a u vrijeme nestanka je bila u društvu muškarca, koji je kasnije policiji prijavio da je izašla iz vikendice, te da se više nije vratila.

VEZANI TEKST – MUP ZDK: Timovi Specijalne policijske jedinice u rijeci Bosni pronašli tijelo utopljenika

Nakon što su jutros pripadnici ronilačkog tima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK nastavili sa detaljnom pretragom obalnog područja i korita rijeke Bosne, na lokalitetu Janjića, u rijeci Bosni, oko 12.15 sati uočeno je beživotno tijelo, koje je potom i izvučeno iz vode.

Vezani članci

Ovo su lokacije na kojima će se graditi Hilton hoteli u Mostaru i Sarajevu

Visokoin.com

Vlada ZDK finansira dva programa fokusirana na smanjenje nezaposlenosti

Visokoin.com

U Zenici nestala 15-godišnja Amila Tokalić

Visokoin.com

Očekuju se gužve na graničnim prelazima, ali i zastoji na ovim dionicama

Visokoin.com

U Zenici rođeno sedam beba

Visokoin.com

Osigurana lica ZZOZDK koja se liječe u Kantonalnoj bolnici Zenica ne mogu refundirati troškove za lijek Revolade

Visokoin.com