Naredne sedmice novo zahlađenje i padavine

Posljednja tri dana u Bosni i Hercegovini je bilo izuzetno lijepo i sunčano vrijeme, a temperature su se dizale i do 20 stepeni Celzijevih te su terase ugostiteljskih objekata, koje su prije samo petnaestak dana bile zatrpane metarskim snijegom, bile prepune gostiju. Ipak, već u nedjelju, kako su potvrdili iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas oblačno vrijeme, a u utorak su moguće i padavine.

– Jutarnje temperature će se spustiti na području cijele zemlje, tako da će se temperature tokom jutra u ponedjeljak, utorak i srijedu u Bosni kretati između minus šest i minus dva stepena Celzijeva, a u Hercegovini od nula do pet stepeni, kazali su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Što se tiče dnevnih temperatura, one bi u Bosni trebale biti od pet do 11, a u Bosni i Hercegovini i do 16 stepeni Celzijevih. Svih ovih dana u cijeloj BiH bit će uglavnom oblačno vrijeme, a moguće su i padavine, i to u Hercegovini kiša, a u najvišim dijelovima Bosne moguće su i nove snježne padavine.

Prema najavama meteorologa, od idućeg četvrtka ponovno nas očekuje stabilizacija vremenskih prilika i lijepo vrijeme.

Prema tome, nakon obilnih snježnih padavina koje su okovale i paralizirale cijelu zemlju, polako nam dolazi proljetno vrijeme, te od kraja iduće sedmice može se očekivati veliki broj sunčanih dana, dok će i temperature zraka samo rasti.

(VisokoIN.com)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com