Nemam više šta izgubiti osim života: Muškarac se pokušao spaliti ispred Vlade FBiH

Demobilisani borac Armije RBiH Sabahudin Ćosić (48) jutros je zadobio povrede po rukama pri pokušaju da se spali ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo. Ljekari Hitne pomoći prevezli su povrijeđenog u KUM Kliničkog centra u Sarajevu.

“Dovezen je u 10.50 sati. Kod njega su konstatovane povrede na rukama. Nakon zbrinjavanja upućen je na Psihijatriju”, kazala je Biljana Jandrić portparol KCUS-a, za Avaz.

Ćosić se u martu ove godine već jednom pokušao spaliti ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu zbog nemogućnosti da preživi te izostanku svake pomoći nadležnih.

Ćosić je jedno vrijeme živio u bunkeru iz Drugog svjetskog rata u sarajevskom naselju Blažuj jer nije imao mogućnosti da plaća stanarinu.

“Došlo mi je dogrla. Nemam više snage. Nemam više šta izgubiti osim života. Bolje se odmah riješiti nego polako umirati godinama. Pitaju me jesam li normalan. Pa, kad sam u ratu mogao voditi 120 ljudi, valjda jesam”, pričao je tada Ćosić.

Bivši borac, koji je u Sarajevo došao 1992. godine iz Kaknja, spavao je na stiroporu, ložio vratu i tako je nekako uspijevao živ dočekati jutro. Posla nije imao, žena ga je ostavila, a siromaštvo mu je razorilo porodicu…

“Niko neće da me primi da radim, jer sam već pred penziju. Svi traže mlađe momke da rade. Bio sam od prvog do posljednjeg dana u Armiji RBiH. Branio sam državu, koja je sada digla ruke od mene”, pričao je tada Ćosić kojem se materijalna situacija za posljednjih nekoliko mjeseci, očito, nije popravila.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com