Nova sjednica Vlade ZDK

Na danas održanoj 44. sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona usvojen je set oduka koje se odnose na poticaje privrednim subjektima, za uvođenje međunarodnih standarda za upravljanje kvalitetom u ukupnom iznosu 25.000 KM, dok je za refundaciju troškova za izgrađene proizvodne objekte dodijeljeno 40.000 KM.

Vlada kantona je odobrila 49.600 KM premija za 18 uzgajivača muznih krava. Na ovoj sjednici odobreni su i poticaji iz poljoprivrede, pa je tako na ime poticaja za otkup brojlera odobreno 18.929 KM, a za 18 uzgajivača brojlera na vlastitim farmama odobreno je ukupno 34.904 KM. Po istom osnovu, za pet privrednih subjekata koji se bave otkupom mlijeka odobreno je 44.471 KM, dok su četiri preduzeća koja prerađuju mlijeko dobila ukupno 78.791 KM. Za nabavku poljoprivredne mehanizacije 69 poljoprivrednih proizvođača dobilo je ukupno 82.701 KM.

Iz resora socijalne politike i raseljenih lica, Vlada je danas odobrila 8.000 KM Općini Zavidovići u svrhu sufinansiranja sanacije vodovoda Otežnja u okviru podrške održivom povratku, te 11.160 KM Centru za socijalni rad Vareš na ime pomoći korisnicima stalne socijalne pomoći. Iz resora socijalne politike, doneseno je još nekoliko odluka kojima se pomaže centrima za socijalni rad Zavidovići, Vareš i Maglaj na korisnike prava iz socijalne zaštite.

Na istoj sjednici Vlada Kantona je usvojila set odluka o stambenom zbrinjavanju pripadnika boračkih populacija u ukupnom iznosu 65.500 KM.

(VisokoIN/RTV Zenica)

Vezani članci

Pogledajte kako će izgledati novi luksuzni stambeni objekat u Visokom

Visokoin.com

Mirza Ganić: Visoko je predivni grad s velikim potencijalom!

Visokoin.com

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao kritične tačke tokom obilnih padavina u Visokom

Visokoin.com

Visoko: Stanovnici Hadžijine vode traže hitno rješenje!

Visokoin.com

Čovjek svijet! – Branislav Mara Mirković

Visokoin.com

Franjevačka gimnazija u Visokom – gradilište ujedinjene Bosne i Hercegovine

Visokoin.com