Objavljeni detalji rudarske nesreće u Živinicama u kojoj je poginuo jedan rudar

U nesreći u Rudniku uglja ”Đurđevik”, koja se dogodila u subotu oko 19.30 sati, poginuo je Raif Čamdžić, a povrijeđen je Haso Kadirić, potvrdio je za Anadoliju Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor koji je prisustvovao obavljanju uviđaja.

„Na radilištu u jami su bila četvorica rudara. Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed naglog oslobađanja pritiska i urušavanje podgrade. Između 12 i 14 kubika uglja je zatrpalo rudare. Nažalost jedan je smrtno stradao, a drugi je povrijeđen i smješten u Univerzitetsko – kliničkom centru Tuzla“, kaže Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor.

Jedan rudar poginuo u RMU Đurđevik, drugi povrijeđen

Dvojica rudara koja nisu povrijeđena bila su u pratnji Hase Kadirića tokom transporta u UKC Tuzla i od njih će se naknadno uzeti izjava.

U subotu oko 19.30 sati Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice je obaviještena o nesreći u Rudniku uglja ”Đurđevik” u Bosni i Hercegovini.

Dolaskom na mjesto nesreće dežurni ljekar je odmah konstatovao smrt jednog i povrede kod drugog rudara. Povrijeđeni rudar je hospitaliziran u UKC Tuzla i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Uviđaj su obavili službenici Policijske uprave Živinice i dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK-a uz prisustvo federalnog rudarskog inspektora Nurage Duranovića.

Vezani članci

Vozač iz BiH probio betonske barijere na autoputu, uletio u gradilište

Visokoin.com

Sramna poruka rudarima direktora Elektroprivrede Andelije: Uvijek su nezadovoljni, neka počnu raditi

Visokoin.com

“Za dlaku” izbjegnuta tragedija na pumpi (VIDEO)

Visokoin.com

Pomama za ugljem iz BiH

Visokoin.com

Rudarima će biti isto, samo će struja poskupiti: Kriminal u rudnicima nikog ne interesuje

Visokoin.com

Rudari iz Zenice i Breze odložili lopate

Visokoin.com