Odgovor ubojice: 17-godišnju djevojku ubio ‘onako’

U Općini Pale je u utorak proglašen dan žalosti zbog tragične smrti 17-godišnje djevojke, koju je prije nekoliko dana ispred jednog ugostiteljskog objekta bez ikakvog povoda upucao 20-godišnjak.

Policija je zbog ubojstva uhapsila 20-godišnjeg L. Č. i V. Č., koji su ubili 17-godišnju Sofiju Vukadin, učenicu Srednjoškolskog centra na Palama.

Prema podacima koje su objavile Nezavisne novine, Sofija i njena prijateljica su te kobne subote izašle van. Kasnije tokom večeri, oko 2.30 sati, Sofija je u blizini jednog ugostiteljskog objekta susrela bivšeg dečka te se počela svađati s njim. U tom su trenutku do njih došla dvojica mladića i počeli su im dobacivati.

Navodno im je Sofija uzvratila psovkom, na što je prvi prišao i ošamario je. Tada joj je prišao i drugi mladić, također je ošamario i upitao ‘Hoćeš da te ubijem?’, na što mu je djevojka odgovorila ‘Ubij’.

Drugi mladić je tada uzeo pištolj i bez razmišljanja 17-godišnjakinji pucao u glavu.

Kad ga je Sofijin bivši dečko upitao zašto ju je ubio, ovaj je navodno odgovorio: ‘Onako’. Ubojica i njegov prijatelj potom su otrčali do automobila i počeli bježati, ali uhapšeni su nakon kraće policijske potjere kad su vozilom sletjeli s puta. Utvrđeno je da su imali 0,71 i 0,8 promila alkohola u krvi, što nije stupanj pijanstva u kojem čovjek nije svjestan svojih postupaka.

(VisokoIN)

Vezani članci

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Policija objavila detalje svirepog ubistva u Doboju: Mužu sipala lijekove u limunadu da ga omami..

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com