Oglasila se Elvedina Muzaferija: Iza mene je nezaboravan vikend, hvala vam što me pratite

Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija ostvarila je još jedan odličan rezultat, osvojivši 16. mjesto u Super-G utrci u švicarskoj Kran Montani.

– Iza mene je jako dobar vikend, odnosno nezaboravan vikend za moju karijeru i bh. skijanje. Počeli smo u petak sa 18. mjestom u spustu, što je bio najbolji rezultat u spustu moje karijere.

To mi je dalo priliku da imam bolji startni broj u subotu i to sam zaista iskoristila i doskijala sam do nevjerovatnog 4. mjesta.

Samo 11 stotinki iza postolja, iza Lare Gut Behrami. I zaista mislim da ću taj dan još dugo pamtiti. Također sam imala da vidim svoje prvo proglašenje, što je bilo baš super. I danas smo imali posljednju utrku, Super-G.

Nažalost, startala sam sa visokim brojem (46) i staza je bila malo popustila. Ali sad se osjećam puna samopouzdanja.

Znala sam da može biti neki dobar rezultat. Na kraju sam završila 16., što je drugi najbolji rezultat u mojoj karijeri u Super-G.

I s tim rezultatom bih trebala startati među 30 najboljih Super-G narednog vikenda. To će biti dvije utrke Super-G u italijanskom Paso San Pelegrinu gdje ću pokušati ostvariti još bolje rezultate i kvalifikovati se za finale Svjetskog kupa i u disciplini super-G.

Hvala vam puno što me pratite, što navijate za mene i zaista se nadam da ću u narednih nekoliko sedmica ispisati novu historiju bh. skijanja i da ću vas učiniti sve ponosnim – poručila je Muzaferija.

Vezani članci

Muzaferija u Drugoj strani: Kad god pogledam planine i izlazak sunca budem zahvalna na prilici da skijam i radim ono što volim

Visokoin.com

Muzaferija danas u finalu Svjetskog kupa skija s najboljim startnim brojem u karijeri

Visokoin.com

Bećirović: Elvedina Muzaferija je sportska heroina BiH

Visokoin.com

Elvedina Muzaferija će sutra u Norveškoj imati najbolji startni broj u karijeri

Visokoin.com

Muzaferijin tim nakon otkazanih utrka: Razočarani smo, put nam je otežan

Visokoin.com

Odgođena i današnja utrka, Muzaferiji propao historijski startni broj

Visokoin.com