OGLASIO SE EFENDIĆ NAKON ŠTO MU JE IZ STRANKE IZAŠLO STOTINE ČLANOVA

Semir Efendić, predsjednik Stranke za BiH oglasio se nakon što su ovu stranku napustili brojni članovi u Tuzlanskom kantonu.

– Na oktobarskim izborima SBiH je u Tuzlanskom kantonu dobila oko 11 hiljada glasova, od toga oko tri hiljade u Živinicama. Da u Živinicama nismo dobili ni jedan glas, i dalje bi kao stranka u Skupštini kantona imali dva mandata – naveo je.
Način vođenja izborne kampanje

Ističe da je načinom vođenja izborne kampanje od ove gradske organizacije, kao i očitim narušavanjem regularnosti procesa prebrojavanja glasova, a što je CIK utvrdio ponovnim prebrojavanjem glasova za jedan broj biračkih mjesta u ovom gradu, došlo se do toga da su oba zastupnika SBiH u Tuzlanskom kantonu u ovom mandatu iz Živinica.

– Cilj ove aktivnosti bio je preuzimanje kantonalne organizacije stranke kako bi cijela kantonalna organizacija počela djelovati kako je do sada djelovala organizacija u Živinicama. To nije bio dobar primjer rada jedne lokalne organizacije i ne može postati model našeg djelovanja. Svima koji su odlučili krenuti svojim putem želimo sreću u daljem radu – poručio je Efendić.
Ostali bez zastupnika

Podsjećamo, Stranka za BiH ostala je bez zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, gradskih vijećnika u Živinicama, Tuzli i Lukavcu i nekoliko stotina članova u Tuzlanskom kantonu.

Ovo je ozvaničeno danas na press konferenciji u Živinicama koju je sazvao Asmir Hasić, kantonalni zastupnik, predsjednik Gradskog savjeta SBiH u Živinicama i član Predsjedništva stranke koji je ove sedmice suspendovan odlukom Predsjedništva SBiH.

– Od danas više nismo članovi SBiH i da podnosimo ostavke na sve stranačke funkcije – saopćio je na današnjoj press konferenciji Asmir Hasić.

Dva zastupnika u Skupštini TK će djelovati kao nezavisni, ali će biti dio vladajuće koalicije koju još čine SDA, DF, PDA (dva zastupnika koja djeluju sa SDA) i SD.