OO SBBBiH Visoko: Saopštenje za javnost

Općinski odbor Visoko SBBBiH je pored odluke da u narednom periodu obiđe privredne subjekte naše općine, u svoje planove uvrstila i obilazak mjesnih zajednica, s ciljem što bolje koordinacije lokalnog stanovništva i ove općinske organizacije. Jedan od temeljnih principa Saveza je uspostaviti što bolji odnos sa lokalnim stanovništvom, popularno nazvan „Ugovor s narodom“ kako bi se u ovoj državi počele popravljati stvari od najnižeg nivoa. Prva mjesna zajednica koju su predstavnici OO Visoko posjetili je MZ B. Mahala.

Sastanak sa predstavnicima ove mjesne zajednice i čelnicima OO Visoko održan je u petak, 27.01.2012.god. Sastanku je pored predstavnika MZ prisustvovalo i lokalno stanovništvo. Radi planiranja što efikasnije kampanje i programa rada, općinsku organizaciju Saveza su prije svega zanimali problemi koje ova mjesna zajednica ima, kao i svi aktuelni programi i projekti koje ova mjesna zajednica realizira. Najaktuelniji problem cjelokupne općine Visoko, problem vodovoda, je problem prisutan i u ovoj mjesnoj zajednici. Projekat navodnjavanja MZ B. Mahala je pokrenut prije otprilike godinu dana i jos je u procesu, a predstavnici se nadaju da će uspjeti da ga uspješno realiziraju u skorijem periodu. Jedan od problema koji muči ovu mjesnu zajednicu jeste i drumska komunikacija koja je uspostavljena 70-ih godina, i do danas nije obnovljena. Predstavnici ove mjesne zajednice obraćali su se čelnim ljudima nadležnih institucija, ali naravno da je odgovor uvijek sadržavao buduće vrijeme koje još nikad nije došlo.

Predstavnici OO SBB Visoko su saslušali mještane i učinili prvi korak za rješavanje njihovog problema- upoznali se sa problemom koji će razmatrati u što skorijem roku. Omladina naše zajednice vrijeme troši na razne poroke, a nemamo pravo ni da im zamjerimo. Dvije godine pokušaja da se otkupi zemljište za potrebe izgradnje stadiona NK Zmaj, još uvijek nije pošlo za rukom rukovodstvu ovog kluba. Međutim, puni volje za život i bolje sutra mladi se nadaju da će u tekućoj godini riješiti ovaj problem i sportskim aktivnostima pobijediti poroke današnjice.

Život u 21 vijeku sa uskraćenim osnovnim ljudskim pravom i biološkom potrebom- pravom na pitku vodu, život bez razvijene drumske komunikacije, i život bez centara za rekreaciju i popunjavanje slobodnog vremena mladih u narednom periodu predstavnici SBB-a žele, mogu i hoće da promijene.

(VisokoIN)

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com