Optužbe direktora Bradvice: FTV iznosi laži o Aluminiju Mostar

Direktor “Aluminija” d.d. Mostar Ivo Bradvica oglasio se saopštenjem za javnost u kojem reaguje na objavljeni prilog o tom preduzeću u centralnom Dnevniku Federalne televizije 23. januara ove godine.

Reagovanje je upućen izvršnomu direktoru Sektora za programe FTV-a Zvonimiru Jukiću, odgovornomu uredniku Odjela za TV program i multimediju FTV-a Bakiru Hadžiomeroviću i uredniku redakcije Deska FTV-aŽeljku Tici zbog, kako se navodi, niza laži koje stvaraju u javnosti oprečnu sliku o “Aluminiju” d.d. Mostar.

“Još jednom podsjećamo kako je nakana našega istupa u javnost 20.januara , koji ste i ovaj put grubo osakatili čupajući izjavu iz konteksta i dajući joj tako potpuno drukčiju dimenziju od one stvarne, bila upoznati javnost sa scenarijem koji prijeti ako dođe do poskupljenja struje Aluminiju čak i za samo jedan euro po MWh.

Nitko nije spominjao povlaštene cijene, nego smo pojasnili kako sada plaćamo 48 eura/MWh, što je najviša cijena struje u aluminijskoj industriji na evropskomu kontinentu, a s kojom smo u 2012. godinu ušli s planiranim gubitkom te bi nas i najmanje poskupljenje dovelo do negativnoga poslovanja, koje ne bismo mogli pokriti i uslijedilo bi neminovno gašenje tvornice.

Žao nam je što ste naš istup zlorabili, konstruirajući prilog na prepoznatljiv FTV-ov način, lažima, podmetanjima i bježanjem od dokaza, naprotiv našemu argumentiranom istupu. No, istrčavanje pred rudo i ishitreno medijsko pisanje optužnica od FTV-a ne iznenađuje, unatoč tomu što takva FTV-ova dugogodišnja praksa uvijek daje iste rezultate, oslobađajuće presude, ali redovito bez FTV-ove objave nevinosti ranije grubo napadnutoga subjekta”, stoji, uz ostalo, u reagovanju direktora Bradvice.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com