13. Augusta 2022.

Osmanagiću uručeno priznanje za volonterski rad u nevladinom sektoru

U petak 24. maja 2013. u Houstonu je dr. Semiru Osmanagicu uručeno priznanje “Stars Among Us” (Zvijezde među nama) nevladine organizacije ‘Alliance for Multicultural Community Services” (Alijansa za multikulturne aktivnosti u zajednici). Alijansa je osnovana prije 25 godina za pomoć izbjeglicama, imigrantima u Sjedinjene Americke Države i osobama s niskim prihodima u šestomilionskom gradu Houstonu (Texas).

Semir Osmanagić je bio volonterski član Odbora direktora u desetogodišnjem periodu 1995.-2005. dajući veliki doprinos zapošljavanju osoba bez znanja engleskog jezika. U periodu 1992.-2006. Osmanagić je, kroz firme u kojima je radio kao direktor, zaposlio više od 150 izbjeglica i imigranata iz Bosne i Hercegovine dajući im sansu da pronađu prvo zaposlenje u SAD i obučavajući ih za različite proizvodne i kancelarijske poslove. Pored pomoći Bosancima i Hercegovcima, Osmanagić je asistirao i imigrantima iz Srednje Amerike, Afrike i Azije.

Manifestacija “Stars Among US” prilika je da se američki nevladin sektor oduži zaslužnim pojedincima koji su pomogli lokalnoj zajednici, ali i ujedno da im se oda priznanje za dostignuća u njihovoj karijeri. Inače, prvo priznanje je prije dvadeset godina dobio legendarni košarkaš “Houston Rockets”-a Hakeem Olayuwoon, naturalizovani Amerikanac iz Nigerije, čiji je tim 1992.-1994. bio prvak američke profesionalne košarkaske NBA lige.

Uručivanje priznanja je biti održano na gala večeri u hotelu Westin Galleria u centru Houstona 24. maja u 19:30 sati u prisustvu predstavnika gradskih vlasti, medija i niza uglednika. Inače, Alijansa je dio sveameričkog pokreta “United Way” koji je najveća i najznačajnija mreža humanitarnih organizacija u SAD.

Vezani članci

Grad Visoko u prvih šest mjeseci posjetilo više od 70.000 turista

VISOKOIN.COM

Admir Babić: Zašto se nije izvršila rekonstrukcija puta u mjestu Dubrave?

VISOKOIN.COM

Faruk Šahinović: “Ukrasimo Kožarski most u znak sjećanja na KTK!”

VISOKOIN.COM

Novak Đoković proglašen za počasnog građanina Visokog

VISOKOIN.COM

Notarka mora isplatiti milion KM: Adnan Nazifović iz Visokog ostao bez kuće …

VISOKOIN.COM

Privode se kraju radovi na tenskim terenima u parku “Ravne 2” Visoko

VISOKOIN.COM