Ostavila supruga i dvoje djece pa otišla u Kanadu

Seada Gopu iz sarajevskog naselja Butmir i njihovo dvoje djece supruga Sabina (43) napustila je iz neobjašnjivih razloga prošle sedmice, nakon čega im se javila iz Vankuvera u Kanadi.

Prema Seadovim riječima, već pola godine ponašala se čudno, bila je agresivna, nestajali su novac i zlato iz kuće, piše Dnevni avaz.

“Bila je nezainteresirana za sve, a u posljednje vrijeme je djelovala rastreseno. U petak (18. novembar, op. a.) je nakon posla otišla majci na Alipašino Polje. Od nje je uzela 100 KM i rekla da putuje. Nedavno je nestao i pasoš iz njenih stvari. Javila je putem interneta da je sa Miralemom Hotom zvanim Škija u Vankuveru.

Rekla je da se neće uskoro vraćati i da je ne zovemo te da će nam slati 500 eura mjesečno. Hotu poznaje još otkad je išla u trgovačku školu, kada je on radio kao konobar u obližnjem kafiću. Saznao sam da se ljetos vratio i da ju je tražio. Našao ju je u prodavnici gdje je radila i obećavao joj novac i lagodan život. Međutim, to je samo varka. Ima državljanstvo Holandije i tamo živi na socijali i očito samo daje lažne utjehe udatim ženama”, priča Gopo.

Gopo je slučaj prijavio MUP-u KS nadajući se da će raspisati potjernicu za njom ukoliko se ne vrati za tri dana, a apelira i na ambasade da joj onemoguće prelazak granice jer sumnja da je otišla iz BiH.

“Ima dužna dva kredita, ima staru majku invalida. Bojim se za nju jer njeno ponašanje u posljednje vrijeme ne liči na nju. Izgledala je kao omađijana. Strah me da je taj Hot ne proda u roblje.

Kćerka i sin su također zabrinuti. Voljeli bismo da znamo šta se s njom stvarno dešava. I njen rođak ju je zvao, tražio da se vrati, ali je i njega verbalno napala i kazala da je ne tražimo. Molim sve koji nešto znaju o njoj da se jave na broj 061 492 931”, kaže Gopo.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com