Otkud fotoreporter Pressa u po Tešnja nedugo nakon što je grafit ispisan?

Šemsudin Mehmedović, potpredsjednik SDA i zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, ponovo je na meti srpskih nacionalista. Nakon što je prošle sedmice javno progovorio o ogromnim količinama naoružanja pronađenim u Doboju, te iznio tvrdnju da iza trgovine naoružanjem i drogom stoje i visokopozicionirani političari iz RS, u Tešnju je tokom noći ispisan grafit “Šemsudin Mehmedović=Mevlid Jašarević”.

Grafit je, kakve li koincidencije, fotografisao nacionalistički list Press, koji je nedavno u nastavcima pisao tekstove protiv Mehmedovića, optužujući ga za ratne zločine.

Fotografija objavljena u Pressu nastala je tokom noći, pa je je sasvim logično pitanje: Otkud fotoreporter Pressa u po Tešnja nedugo nakon što je grafit ispisan?

U tekstu Press se poziva na “anonimnog stanovnika Tešnja” koji je, ko biva, rekao novinaru da je “poređenje visokog funkcionera i poslanika SDA u Parlamentu BiH sa vehabijom koji je pre dvadesetak dana izveo teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu najbolje pokazuje šta o Šemsudinu Mehmedoviću misle njegovi sugrađani”.

Pa se onda “anonimni sagovornik” i citira:

– Građanima Tešnja je dosta omalovažavanja, maltretiranja, laži i verske i nacionalne netrpeljivosti. Glavni vinovnik takve situacije u Tešnju je upravo Šemsudin Mehmedović i ovim grafitom njegovi sugrađani su mu pokazali šta misle o njemu. On je poznat po tome da je u BiH doveo, organizovao, obučavao i finansirao ljude i grupe poput one čiji je pripadnik Mevlid Jašarević.

Komentirajući novi napad iz RS na njega, Šemsudin Mehmedović je kratko kazao da je iznošenjem informacija o trgovini naoružanjem i drogom očito dirnuo u osinje gnijezdo.

-Nije to ništa novo. Svaki put kada im zasmetam, a priča o trgovini naoružanjem i drogom im očito smeta, urade nešto slično. Također, ovime žele skrenuti pažnju s teme debalansa oružja u Oružanim snagama BiH-kazao je Mehmedović.

Što se tiče samo grafita, dodao je, oni su, vjerovatno, djelo pojedinca s bolesnim stavom.

-S druge strane 5.500 Tešnjaka podržalo me je, također pojedinačno, na izborima, i to je javno mišljenje u Tešnju-zaključio je Mehmedović.

„Šemso Mehmedović je isti kao Mevlid Jašarević“

(VisokoIN/Bportal)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com