“Paketići za SVE” u Visokom

Udruženje altruista “DOBRO” šesti put organizuje akciju pod nazivom “Paketići za SVE” koja ima za cilj da barem na jedan dan usreći djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine. U posljednjih 5 godina skapovano je i podijeljeno preko 7000 paketića za djecu iz cijele BiH.

Ove godine akciju “Paketići za SVE” u Visokom su svojim aktivnim učešćem podržali: Udruženje “Damar omladine”, Udruženje mladih ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero” te učenici tri visočke srednje škole, Gimnazije “Visoko”, MSŠ “Hazim Šabanović” i učenici Franjevačke klasične gimnazije, koji paketiće skupljaju u svrsi akcije Mreže Vijeća/Savjeta učenika BiH, “Jedan slatkiš, jedno dijete”.

Ukoliko i vi imate želju podržati ovu našu akciju to možete uraditi na jedan od sljedećih načina:

1. Dostavljanjem očuvanih igračaka, društvenih igara, slikovnica, knjiga, školskog pribora, slatkiša u prostorije Udruženja do srijede, 26.12.2012. godine
2. Dolaskom na predstavu Novogodišnji sudar kojom će se predstaviti polaznici škole glume Confero a koja će se održati u četvrtak, 27.12.2012. godine u 19:00 sati u prostorijama Gimnazije . Plaćanjem ulaznice u iznosu od 1 KM pomoći ćete kupovinu stvari neophodnih za pakovanje paketića.

Svečana priredba i podjela paketića za djecu iz Visokog planirana je u subotu, 29.12.2012. godine u 12:00h, u prostorijama udruženja Damar omladine.

Više informacija o samoj akciji možete pronaći nawww.dobro.ba

Mi smo DOBRO, a Vi? “

Unaprijed zahvalno Udruženje altruista “DOBRO” te Vijeća učenika gore navedenih škola.

Vezani članci

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM

Svečano otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

VISOKOIN.COM

Održana edukacija za uposlenike “Vispak” d.d. Visoko

VISOKOIN.COM

Adisa Lepić: “Nismo ni svjesni svog historijskog bogatstva”

VISOKOIN.COM

VISOKO: Ljubitelji automobila uživali u Tuning styling show-u

VISOKOIN.COM

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

VISOKOIN.COM