Pjevačica Slađana Delibašić akter pljačke vijeka u BiH?!

Svjedok-saradnik Emir Zeković je u Sudu BiH, na suđenju kriminalnoj grupi Zijada Turkovića, rekao da je pjevačica Slađana Delibašić tri mjeseca nakon spektakularne pljačke 2.500.000 evra na Aerodromu u Sarajevu 2007. godine došla u taj grad kako bi sklonila automobile korišćene tokom krađe.

On je u srijedu naveo da je s njom tada bio i njen vjerenik, zbog čijeg kuma su njih dvoje i učestvovali u cijeloj toj priči.

– Po dva automobila „pasat“ kojima su se Srbijanci (osobe koje su dopremile policijske uniforme u kojima je izvršena pljačka, prim. aut.) dovezli u Sarajevo kasnije su došli srbijanska pjevačica Slađa Delibašić i jedan muškarac, za kojeg je rekla da je njen ljubavnik – naveo je Zeković. Denserka je u prvi mah bila zaprepašćena kad smo joj saopštili u kom kontekstu je spomenuto njeno ime.

– Kakva pljačka?! Nemam ja nikakve veze s tim! – rekla je Slađa, ali su joj se nakon našeg kratkog podsjećanja na dešavanja od prije četiri godine razbistrile misli:

– Ma, to je tada bilo nešto zbog Igorovog druga. Poslije nastupa privodili su mene i djevojke iz moje plesne grupe na informativni razgovor. I klavijaturista je ispitivan. Ne znam stvarno o čemu se tu radilo, nikakvi automobili niti krađe nemaju veze sa mnom. Bolje pitajte Igora, jer ja ne znam ništa o tome! S njim nisam u kontaktu, evo, već dva i po mjeseca – ispričala je Slađa.

Inače,  Zijadova organizacija se tereti i za pokušaj ubistva Dragana Perišića, Mensura Aljičevića, Anesa Kurbegovića i Nasera Keljmendija.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com