PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona, 17. avgusta ove godine podiglo je optužnicu protiv Mirsada Valjevac jer je počinio krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave“ i Tarika Trako jer je počinio krivično djelo „Krivotvorenje isprave”.

Optužnica je u cijelosti potvrđena dana 22. avgusta ove godine od strane sudije za prethodno saslušanje Općinskog suda Zavidovići.

– Na osnovu člana 45. stav 2. tačka h) u vezi sa članom 241. i 350. Zakona o krivičnom postupku FBiH podižem optužnicu protiv: Mirsada Valjevac, rođen 1958. godine u Visokom, Tarika Trako, rođen 1987. godine u Sarajevu. Mirsad Valjevac je dana 14.02.2019. godine, u Zavidovićima, kao odgovorna osoba – direktor u firmi „MGV Gradnja“ Zavidovići, u poslovnu ispravu unio neistinite podatke, a potom svojim potpisom i službenim pečatom „MGV Gradnja“ Zavidovići ovjerio takvu poslovnu ispravu sa neistinitim sadržajem, na način da je svjesno sačinio Uvjerenje – navodi se između ostalog u optužnici.

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com