Pojavio se niz lažnih sajtova Vlade RS

Nakon što su zbog američkih sankcija ugašeni sajtovi Vlade Republike Srpske, oni su preseljeni na srbijanske domene.

Međutim, to je otvorilo niz novih problema.

Iz Vlade RS je saopćeno, u cilju objektivnog i blagovremenog informisanja javnosti, da je jedini zvaničan sajt Vlade Republike Srpske www.vladars.rs. kao i da su internet adrese zaposlenih i vladinih službi dostupni na domenu tačka er-es. (.rs)

“Također, koristimo priliku da javnost upoznamo da sajt www.vladarepublikesrpske.rs nije zvaničan sajt Vlade Republike Srpske, koji je od juče vidljiv nakon zvaničnog obavještenja Vlade Republike Srpske o prelasku na domen .rs.”, saopšteno je iz Vlade.

Kažu da imaju saznanja da će u narednim danima biti vidljivi i predstvljeni lažni sajtovi sa domenom .rs, kao sajtovi Vlade Republike Srpske i iz tih razloga ističu da je samo sajt www.vladars.rs zvanična intrenet adresa Vlade Republike Srpske, a sve ostale predstavljaju zloupotrebu digitalnog indentiteta Vlade.

“Napominjemo da su svi podaci Vlade Republike Srpske sa stranice prije blokade sačuvani i dostupni građanima i javnosti na novoj internet adresi Vlade Republike Srpske, a to je www.vladars.rs “, zaključeno je u saopćenju.