Policajac u Kiseljaku spasio dva mlada života

Dužnost policajaca i njihov rad traje 24 sata, a to je na najbolji način pokazao hrabri čin pripadnika MUP-a SBK/KSB Travnik – policajca policijske stanice Kreševo.

Policajac Vladimir Cetina, 9.11. ove godine u večernjim satima kretao se sa svojim vozilom iz Kiseljaka u pravcu Kreševa, gdje se uputio u još jednu noćnu smjenu. U jednom trenutku vidio je da vozilo marke Opel Astra slijeće sa kolovoza i da se survalo u rijeku Kreševku. Obzirom da je rijeka nabujala, a da se vozilo prevrnulo na krov, vozilo je gotovo u potpunosti bilo pod vodom. Policajac Vladimir je odmah skočio u rijeku, ne čekajući pomoć drugih. Pomogao je da mladi vozač i njegova mlada suvozačica napuste vozilo i tako spriječio puno teže posljedice od onih koje su nastupile za ovo dvoje mladih nastradalih u ovoj saobraćajnoj nezgodi. Povrjeđenim osobama pružena je medicinska pomoć u domu zdravlja Kiseljak, gdje su ljekari, na sreću, konsatovali da se radi o lakšim tjelesnim povredama. Povrede je u ovoj akciji spašavanja zadobio i sam policajac i trenutno je na liječenju.

Ovaj njegov čin u Upravi policije MUP-a Srednjobosanskog kantona smatramo krajnje hrabrim, profesionalnim i humanim. Iz tog razloga policajac Vladimir Cetina će biti nagrađen od strane Ministarstva, ali je on i pored toga skroman u svom izvještaju o ovom slučaju. On navodi da bi slično vjerovatno postupio svaki drugi čovjek, te se ne smatra nekim velikim herojem. Mišljenja je da pomaganje ljudima treba biti usađeno u nama svima i da nijednog trenutka nije razmisljao da li treba skočiti u rijeku ili sačekati pomoć.

Nadamo se da će ovaj primjer podstaći mnoge da, ako se nađu u sličnoj situaciji, postupe isto, priopćio je MUP KSB.

Vezani članci

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

Stanićev BFS odbija isplatiti naknadu za smrt svog radnika

Visokoin.com

Kompaniju BFS ne mogu zaustaviti inspekcija, sud, pečati, niti zabrinuti građani

Visokoin.com

Na području Kiseljaka ekshumirani posmrtni ostaci najmanje jedne osobe

Visokoin.com

Jezivi detalji istrage slučaja Memić: “Neka krklja, svakako je gotov za 7 dana”

Visokoin.com

Društvene mreže “gore”: Mnogi Srbi i Hrvati osudili potez policajca iz Priboja

Visokoin.com