Policija traga za Šerakom i Hodžićem, zarobili i pretukli muškarca?!

Sarajevska policija raspisala je potragu za Adnanom Šerakom, Suadom Hodžićem i još jednom osobom zbog razbojništva, nanošenja lakše povrede i protupravnog lišenja slobode, saznaje portal Avaza iz izvora bliskog policiji.

Za Šerakom i Hodžićem se traga zbog subotnjeg događaja u sarajevskom naselju Švrakino Selo. Njih dvojica su navodno pretukla muškarca i držala ga zatočenog u kući. Nakon što se zarobljeni muškarac uspio spasiti, o svemu je obavijestio sarajevsku policiju.

Iz Operativnog centra MUP-a KS za portal Avaza su dijelom potvrdili ova saznanja.

– Ono što mi znamo jeste da su tokom dana jednoj osobi u Švrakinom Selu nanesene tjelesne povrede. Policija radi na rasvjetljavanju tog događaja. Ono što možemo potvrditi jeste da su toj osobi povrede nanijela dvojica muškaraca – kazali su iz MUP-a KS.

Navodno su napadnutom na kraju oteli Golf. Nezvanično Avaz saznaje da je izvršen pretres kuće Suada Hodžića u Švrakinom Selu, a u kojoj je pretučen muškarac.

Adnan Šerak inače je poznat po brojnim krivičnim djelima. U Sarajevu je bio osuđen za pokušaj ubistva, a bio je optužen i da je za vrijeme izdržavanja kazne u zeničkom zatvoru nasmrt pretukao zatvorenika Dženana Džaku.

Krajem 2018. Kantonalni sud u Sarajevu ga je pustio na jednomjesečni prekid izdržavanja, s kojeg se nije vratio. Nakon nešto više od mjesec bijega pronađen je i uhapšen u Sarajevu te vraćen u zatvor.

Šerak je svoje kazne izdržao te je prije tri mjeseca otpušten iz zeničkog zatvora.

Suad Hodžić je, također, poznat policiji po razbojništvima i ranjavanju Edisa Bunara na Alipašinom Polju 2012. godine.

Vezani članci

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

Rekordna godina: Prošle godine u BiH 1,7 miliona turista

Visokoin.com

Ryanair konačno stiže u Sarajevo, kreće veliki “rat” s Wizz Airom i još jednim gigantom

Visokoin.com

Aleksandra Prijović ide i na treću Zetru: Dva koncerta rasprodana u rekordnom roku, otvoren i treći termin…

Visokoin.com

Bitka kod 11 plavih: Dan kada su heroji odbranili Sarajevo

Visokoin.com