Policija u Sarajevu uhapsila dvije osobe, zaplijenjeno 6 kg marihuane

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga MUPKS-a jučer su lišili slobode D.S. (1972., Kakanj) i K.J. (1978., Zenica), oba nastanjena u Kaknju, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljenja u promet droga.

Izvršenim pretresom više objekata na području Kantona Sarajevo, vozila “mercedes”, kao i ličnim pretresom uhapšenih osoba pronađeno je i oduzeto oko šest kilograma zeljaste materije koje asocira na marihuanu i tri mobilna telefona.

Ova količina droge na crnom tržištu dostigla bi vrijednost od najmanje 60.000 KM, rečeno je danas na pres-konferenciji MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, D.S. i K.J. će uz službeni izvještaj danas biti predati u nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Policijski službenici Uprave policije MUPKS-a u prvom kvartalu ove godine oduzeli su oko 19 kg marihuane, 1.650 grama heroina, 450 grama amfetamina, 15.000 KM koje najvjerovatnije potječu od trgovine drogom, tri pištolja te opremu za pripremu, vaganje i pakovanje droga.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com