Potvrđena optužnica u slučaju “SAB Banka”

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva u krivičnom predmetu “SAB Banka”, kojom se Mirsada Omerbegović i Ivan Pekić terete za krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 358. ranijeg Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema optužnici od 28. oktobra, Mirsada Omerbegović u svojstvu direktora Sektora za mobilizaciju i plasman sredstava SAB Banke d.o.o. Sarajevo i Ivan Pekić kao sportski direktor NK „Bosna“ Visoko, te ovlašteni potpisnik preduzeća „Bosna Exim“ Visoko i „Pekić Commerce“ Visoko su iskoristivši ovlaštenja počinili spomenuto krivično djelo.

Inkriminacijama od 2. oktobra 1997. godine je preduzećima Bosna Exim Visoko i Pekić Commerce Visoko pribavljena imovinska korist od 58.759,96 KM, a SAB Banci d.o.o. Sarajevo u stečaju nanesena šteta od 201.947,70 KM.

Postupajući kantonalni tužitelj u Sarajevu je predložio Sudu da optuženima izrekne sigurnosnu mjeru zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u vezi s raspolaganjem, korištenjem, upravljanjem i rukovanjem povjerenom imovinom i čuvanjem te imovine, saopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo.

(VisokoIN/Indikator)

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com