Potvrđena optužnica u slučaju “SAB Banka”

Kantonalni sud Sarajevo potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva u krivičnom predmetu “SAB Banka”, kojom se Mirsada Omerbegović i Ivan Pekić terete za krivično djelo – zloupotreba položaja ili ovlasti iz člana 358. ranijeg Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema optužnici od 28. oktobra, Mirsada Omerbegović u svojstvu direktora Sektora za mobilizaciju i plasman sredstava SAB Banke d.o.o. Sarajevo i Ivan Pekić kao sportski direktor NK „Bosna“ Visoko, te ovlašteni potpisnik preduzeća „Bosna Exim“ Visoko i „Pekić Commerce“ Visoko su iskoristivši ovlaštenja počinili spomenuto krivično djelo.

Inkriminacijama od 2. oktobra 1997. godine je preduzećima Bosna Exim Visoko i Pekić Commerce Visoko pribavljena imovinska korist od 58.759,96 KM, a SAB Banci d.o.o. Sarajevo u stečaju nanesena šteta od 201.947,70 KM.

Postupajući kantonalni tužitelj u Sarajevu je predložio Sudu da optuženima izrekne sigurnosnu mjeru zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti u vezi s raspolaganjem, korištenjem, upravljanjem i rukovanjem povjerenom imovinom i čuvanjem te imovine, saopćeno je iz Kantonalnog tužiteljstva Sarajevo.

(VisokoIN/Indikator)

Vezani članci

U Visokom pronađena droga, jedna osoba uhapšena

VISOKOIN.COM

Otvorena kolektivna izložba amaterskih likovnih stvaralaca Visokog

VISOKOIN.COM

Milica Todorović: Obožavam grad Visoko jer ima nevjerojatnu energiju

VISOKOIN.COM

Firme i odgovorna lica zaduženi za zimsko održavanje puteva

VISOKOIN.COM

Najmlađi gradski vijećnik / Tarik Halilović napustio Platformu za progres i pristupio SDP-u BiH

VISOKOIN.COM

Amra Babić: Sretan Dan državnosti!

VISOKOIN.COM