Predstavljamo: Prof. dr. Izet Smajević, nosilac liste SBiH Visoko!

Izet Smajević rođen je u Visokom 18.08.1952. Osnovnu školu u Velikom Čajnu/ Visoko i Mašinsku tehničku školu u Sarajevu je završio odličnim uspjehom. Mašinski fakultet u Sarajevu je diplomirao u januaru 1976. godine, ocjenom 10. Nakon služenja vojnog roka, na Mašinskom fakultetu u Sarajevu upisao postdiplomski studij na odsjeku: Energetika. Magistarski rad je odbranio 1984. Postupak razvijen u okviru magistarskog rada je patentiran i duže od 25 godina primijenjen u BiH i u inostranstvu.

Autor je ukupno tri patentna od kojih je jedno u potpunosti razvijeno i primjenjeno u inostranstvu. U nastavku naučnoistraživačkog rada u istoj oblasti je na Mašinskom fakultetu u Sarajevu 1991. godine doktorirao. Oktobra 1997. godine je na Mašinskom fakultetu u Sarajevu izabran u zvanje docenta, juna 2002. godine u zvanje vanrednog profesora, a jula 2007. godine u zvanje redovnog profesora, sve na Odsjeku za energetiku, procesnu tehniku i okolinsko inženjerstvo. Od novembra 2002. do januara 2005. godine je radio kao direktor Razvoja JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, sa sjedištem u Sarajevu.

Od januara 2005. do marta 2010. godine radio je na poslovima Savjetnika generalnog direktora JP Elektroprivreda BiH d.d Sarajevo za oblast razvoj i napredne tehnologije, nakon toga do jula 2011 je obavljao dužnost direktora Termoelektrane Kakanj. Sada u JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo radi na mjestu Vodećeg inženjera za pripremu izgradnje novih termoelektrana.

Prof. dr. Izet Smajević, čita – piše i govori Engleski i Njemački jezik. Napisao je dvije univerzitetske knjige i poglavlja u još dvije knjige izdate u inostranstvu. Čitavu deceniju je igrao za FK Iskra, na poziciji lijevog beka, sa udarnim nadimkom Kamačo, po čuvenom španskom fudbaleru José Antoniu Camachu Alfaru. Dugo godina je aktivan i u Kulturno -umjetničkom društvu Mladost Gračanica/ Dramska sekcija, i od tog Društva je nagrađen Diplomom.

Izet Smajević je nosilac liste SBiH, te kandidat za Općinsko Vijeće Visoko !

Za BiH
Budimo Za Visoko
Za IZU

Za moguća pitanja ili sugestije građana je otvorena Facebook stranica:

http://www.facebook.com/IzetSmajevic2012

(VisokoIN)

Vezani članci

Iz RK Gračanica odgovorili RK Bosna: Vaš komentar ne korespondira istini

VISOKOIN.COM

Svečano otvoren novi BH Telecom centar u Visokom

VISOKOIN.COM

Održana edukacija za uposlenike “Vispak” d.d. Visoko

VISOKOIN.COM

Adisa Lepić: “Nismo ni svjesni svog historijskog bogatstva”

VISOKOIN.COM

VISOKO: Ljubitelji automobila uživali u Tuning styling show-u

VISOKOIN.COM

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

VISOKOIN.COM