Pregledom vozila pronađena veća količina marihuane

Policijska uprava Zenica podnijela je prijavu nadležnom Kantonalnom tužilaštvu ZDK protiv Aldina Beširevića, rođenog 1985. godine, i Edina Čomage, rođenog 1981. godine, obojice iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela proizvodnje, posjedovanja, stavljanja u promet i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Njih je u večernjim satima, u srijedu 02. novembra, u Fakultetskoj ulici u Zenici, otkrila policija MUP-a ZDK u putničkom motornom vozilu Ford, registarskih oznaka A39-M-470, kojim je upravljao Edin Čomaga. Nakon zaustavljanja vozila Aldin Beširović je pokušao pobjeći, u čemu su ga spriječili policijski službenici. Prilikom pokušaja bijega odbacio je plastičnu kesu sa sadržajem biljne materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu“, bruto težine 310 grama.

Pregledom vozila pronađen je još jedan paketić umotan u aluminijsku foliju sa sadržajem biljne materije, koja svojim izgledom također asocira na opojnu drogu “marihuanu”, bruto težine 1,85 grama.

Obje osobe su lišene slobode, dok je vozilo izmješteno na službeni parking prostor PU I, u kojem je izvršenim pregledom pronađen još jedan paketić istog sadržaja, bruto težine 1,15 grama.

U službenim policijskim prostorijama prilikom pregleda Aldina Beširevića pronađen je još jedan paketić iste materije, bruto težine 1,90 grama. Pronađena biljna materija je fotografisana i privremeno oduzeta i bit će predmet vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ MUP-a ZDK.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnih djela, Kantonalnom tužilaštvu Zenica bit će dostavljen službeni izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, zbog postojanja osnova sumnje da je Aldin Beširević počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz člana 238. KZ FBiH, a Edin Čomaga počinio krivično djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, iz člana 239. KZ FBiH.

(VisokoIN/Zeda)

Vezani članci

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com

Vlašić i dalje top zimska destinacija u središnjoj Bosni

Visokoin.com