Prevent: Milion garnitura auto presvlaka za milion automobila u Evropi

Milionita garnitura automobilskih presvlaka proizvedena je u Preventovim proizvodnim pogonima u Goruši kod Visokog. Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata.

Uposlenici i menadžment Preventa zajedno su svečano obilježili proizvodnju milionite garniture u proizvodnim pogonima u Goruši.

„Ovo je drugi put da smo uspjeli tokom jedne godine sašiti milion garnitura autopresvlaka. Jako smo sretni i ponosni na našu kompaniju, koja je u ovom trenutku pozitivan primjer za bh. ekonomiju, ističe Kenan Nalbantić, direktor Prevent Sarajeva, te dodaje“ Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je renomirani dobavljač automobilskih presvlaka za svjetske proizvođače automobila. Radi se o vrlo zahtjevnim kupcima, i sve mora biti u skladu sa veoma strogim standardima za kvalitet i proizvodnju. Ovo današnje obilježavanje je dokaz da smo u prethodnom periodu bili u mogućnosti ispoštovati te norme, a istim tempom nastavljamo i u budućnosti“.

Nalbantić je tokom ceremonije izrazio posebnu zahvalnost svim uposlenicima bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Prevent u Bosni i Hercegovini zapošljava blizu 4.800 ljudi, a svoje proizvodne pogone ima u Visokom, Zenici, Goraždu, Jelahu i Vogošći. Na ovim lokacijama Prevent proizvodi kožne i tekstile presvlake i kočione diskove za automobilsku industriju, izrađuje zaštitne rukavica i drugu zaštitnu opremu, te proizvodi gumene čamace. Preventova kožara u Visokom je najmodernija kompanija ovog tipa u jugoistočnoj Evropi.

Milionita garnitura autopresvlaka namjenjena je za model Passat B7, na kome je zabilježeno najveće povećanje u izvozu u odnosu na prošlu godinu. Koža za presvlake Passat B7 proizvodi se u Prevent Leatheru u Visokom što ovaj model čini ekskluzivnim proizvodom iz Bosne i Hercegovine.

„Prošle godine milionitu garnituru smo sašili u našim proizvodnim pogonima u Zenici. Ovog puta je to Visoko, i ja sam jako sretan zbog toga. Naš najveći potencijal su naši zaposlenici, koji svakog dana marljivo rade, i zbog kojih postižemo zapažene rezultate poslovanja. Moja zahvalnost i čestitke su upućene njima,“ izjavio je Nermin Kraljić vođa proizvodne lokacije u Goruši.

(VisokoIN)

Vezani članci

U Visokom uhapšena jedna osoba zbog ugrožavanja sigurnosti

Visokoin.com

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com