Rađenima prijećeno zatvorom ako ne priznaju ljubavnu vezu s Davidom Dragičevićem!?

Poligrafista Ismet Katana iz Sarajeva brutalno je jučer prijetio Đorđu Rađenu i njegovoj supruzi Viktoriji Banda-Rađen da će im oduzeti dijete i poslati ih u zatvor ako oboje ne priznaju da su bili u ljubavnoj vezi sa nastradalim Davidom Dragičevićem.

Navedeno je ovo u saopćenju Zajedničke advokatske kancelarije “Dragan Stupar, Aleksandar Čorni” iz Banjaluke, pravnih zastupnika porodice Rađen, prenosi Srpskainfo.

Prema pisanju portala Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je, iako je MUP RS već obavio poligrafska ispitivanja, naložilo novo ispitivanje i angažovalo Ismeta Katanu. Međutim, Tužilaštvo je odbacilo sve optužbe.

Katana se javio novinaru portala Srpska info, a kada su ga upitali da komentariše teške optužbe na njegov račun kratko je rekao da nema vremena i prekinuo vezu.

Uzimanje iskaza

Porodica Rađen je vlasnik kuće u Ulici Velibora Janjetovića Janje broj 11, koja je opljačkana u noći između 18. i 19. marta.

Te kobne noći je, podsjećamo, nestao David Dragičević (21), a njegovo tijelo je pronađeno 6 dana kasnije u riječici Crkveni. Kod njega je, objavio je MUP RS, nađen dio nestalih predmeta iz kuće Rađenovih.

Đorđe Rađen je, kako je saopćeno iz advokatske kancelarije, priveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka kako bi bio podvrgnut poligrafskom ispitivanju u svojstvu svjedoka u vezi sa predmetom “David Dragičević”.

Iskaz je uzimao Ismet Katana, poligraf iz Sarajeva, koji je “navodio i prijetio Đorđu Rađenu prije početka poligrafskog ispitivanja, a i po okončanju poligrafskog ispitivanja”.

– Konstantno je vršen pritisak da prizna kako je bio u emotivnoj (ljubavnoj) vezi sa Davidom Dragičevićem – navedeno je u saopćenju, gdje se dodaje da je Rađenu prijećeno višedecenijskim zatvorom i da svog sina od 18 mjeseci, koji će biti smješten u Dom za nezbrinutu djecu, više neće vidjeti.

Rađen je zadržan 5 sati u podrumu Okružnog tužilaštva Banjaluka, “sa ciljem da prizna sve ono što mu je govorio da prizna Ismet Katana iz Sarajeva”.

Vezani članci

Suđenje za skrivanje dokaza u ubistvu Davida Dragičevića odlazi u zastaru!?

Visokoin.com

Davor Dragičević: Konačno se javio jedan od ključnih svjedoka

Visokoin.com

Zastrašivanja pred protest ‘Pravda za Davida’

Visokoin.com