Ramo Isak: Završio sam magistarski i doktorski u Travniku, moj sin je najbolji ministar u Vladi kantona

Nakon što je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice u emisiji na N1 rekao da je zenički NES kriminalna organizacija i da stoje iza njegovog hapsenja, NES je reagovao demantijem. Na vlastiti zahtjev gost Dana uživo na navedenoj televiziji bio je Ramo Isak Regionalni predsjednik NES ZDK, zastupnik u skupstini Ze-Do kantona, delegat u Domu naroda.

U zanimljivom razgovoru Ramo Isak je počeo o demantiju kojeg je poslao. Isak je konstatovao kako u njegovoj stranci nema nijedno lice koje je osuđivano, a na pitanje kako je Fadil Jaganjac pravosnažno osuđen na 5 mjeseci zatvora 2010. godine, Isak je odgovorio kako nije upoznat s tim, iako je sa Jaganjcem kućni prijatelj.

,,Stid me da čovjek kao Kasumović vodi Zenicu”, kazao je Isak, koji je na izborima 2018. godine osvojio 2.474 glasova u Ze-do kantonu.

,,Stvarno nemamo ništa sa hapšenje Kasumovića. Ja ne podržavam silu ni na koji način, grubost, agresivnost.” Na pitanje voditeljice da je na Facebook videoklipu Isak izjavio ”..vas treba ba završiti, gori ste od četnika..”, Isak je tvrdio kako navedeno nije tačno.

Isak se na kraju dotaknuo pitanja vezana za njegovu porodicu, te utvrdio kako je njegov sin, Arnel Isak, ministar u Vladi kantona, da je jedan od najboljih ministara, iako mu je to prvo radno mjesto.

,,Studirao sam na Univerzitetu u Mostaru, a magistarski i doktorski završio u Travniku”, završio je Ramo Isak.