Senad Hadžić večeras stigao u Tursku!

Večeras je u Tursku ušao Senad Hadžić, čovjek koji od 10. decembra iz Banovića ide pješke ka svetom gradu Mekki kako bi obavio hadž.

”Danas posljednjeg dana mjeseca januara u 2012 god., svojim nogama sam lično uhodao u veliku državu Tursku. Prvo što sam učino kada sam kročio na tursko tlo, pao sam Allahu dž.š. na sadždu iz zahvale što mi je omogućio da živ i zdrav dođem do ovog mjesta. Na ulazu u Tursku je bilo nekoliko TV kuća, koji su došli da iz prve ruke uzmu informacije o mom dosadašnjem pješačnju do njihove zemlje. Moram priznati da su mi danas noge otekle kao nikad do sad jer je i danas bilo jako zima kroz Bugarsku a pješačio sam i jako dosta, blizu 50 km. Na izlazu iz Bugarske, carinici su se čudili kada su uporedili datum ulaska u njihovu zemlju i današnji datum. Rekao sam im: ”Pregazio sam vam Bugarsku za 22 dana”. Odmah na ulazu u Tursku dočekali su me naši fini turski muslimani a jedan časni domaćin mi je ukazao svoje toplo gostoprimstvo i da na korištenje čitav sprat njegove kuće. Sad odoh da se odmorim jer vam nemogu objasniti koliki me umor muči. Poselamite sve koji se interesuju za moj put Svjetlosti do časne Mekke i zahvalan sam svima koji su mi do sad na bilo koji način pomogli da dođem do Turske a posebno onima koji su to učinili i sa svojim finasijskim prilozima. Zbog toga neka vas sve Allah dž.š. obilato nagradi”, napisano je na blogu koji vijerno prati svaki pokret Senada.

Za ovog pisca i ekonomistu ovo putovanje predstavlja iskušenje vjere i izražavanje zahvalnosti Bogu. Za put je dugo štedio, a iz rodnih Banovića ispratili su ga njegovi sugrađani koji su mu od tada nesebična podrška.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Nova godina, stari problemi: Izrazito zagađen zrak u bh. gradovima

Visokoin.com

Hindija: Koliko je Visočane koštao čistač ulica i je li ga direktor kupio sam od sebe?

Visokoin.com

Za deset mjeseci u BiH više od 1,2 miliona turista

Visokoin.com

Godišnje se u prosjeku od narkotika liječi oko 2.000 ljudi u FBiH

Visokoin.com

Od mina ugroženo više od pola miliona stanovnika u BiH

Visokoin.com