Senija Šarić uhapšena zbog zlostavljanja pasa, životinje oslobođene

Prava drama odigravala se danas u centru Sarajeva, u Pruščakovoj ulici , iz koje su, krajnjim naporima ljubitelja životinja, u suradnji s Veterinarskom inspekcijom KS, službenicima kantonalnog MUP-a i Vatrogasnom brigadom iz pakla u zapuštenim prostorijama izvukli izgladnjele i iscrpljene pse koje je vlasnica prostorija Senija Šarić danima držala zaljučane.

Ljubitelji životinja, a među njima i Jelena Paunović i Sandra Huseinović, danima su apelirali na nadležne, podnoseći im dokaze da se na ovoj adresi, u prostoru čiji je vlasnik Šarić, nalaze zaključani psi.

– Senija se svaki put pozivala na zakon po kojem bez sudskog naloga nije morala pustiti nikoga u svoje prostorije”, pojasnila je Huseinović za Fenu.

Ljubitelji životinja stvar su danas uzeli u svoje ruke. Jedan od članova udruženja “Avlijaner” ušao je u stan bez naloga i iznio dva psa.

Muškarac je po dolasku policije priveden te pušten nakon saslušanja.

Policija je nakon toga, sa svim potrebnim dokumentima, ušla u prostorije te uz pomoć veterinara i radnika azila u Prači izvela još tri psa.

Šarić je još uvijek bila u prostorijama u Prušćakovoj te otežavala rad policajaca i veterinara. U jednom trenutku, vlastitim tijelom pokušala je spriječiti policajce da uđu. Ubrzo je i uhapšena.

(VisokoIN/Fena)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com