Sestre Armina i Ermina Fazlić pronađene u kafani u Vlasenici

Sestre Armina i Ermina Fazlić iz Tuzle, čiji je nestanak prijavljen policiju u nedjelju u poslijepodnevnim satima, pronađene žive i zdrave, potvrdio je za Dnevni avaz Emin Fazlić, otac tinejdžerki.

On je ispričao da su njegove kćerke pronađene oko 14 sati te da su trenutno u policijskoj stanici u Tuzli gdje daju izjavu.

“Nakon što smo prijavili njihov nestanak u nedjelju i kada su objavljene njihove fotografije, počela je intenzivna potraga. Policija je pretraživala teren, vršila određene razgovore… Na koncu su moje kćerke pronađene u jednom ugostiteljskom objektu u Vlasenici. Ugledao ih je policajac, koji je primijetio da curice liče na one sa fotografija objavljenih u medijima. Na sebi su imale istu odjeću kao i onog dana kada su nestale. Primijetio je da nisu bile nimalo vesele. Upitao ih je kako se zovu na što su one rekle neka sasvim druga imena. Razumljivo, jer ih je sigurno neko natjerao na to”, rekao je Emin, piše “Avaz”.

Policajac je odmah obavijestio kolege koje su brzo reagovale. Međutim, u tom trenutku desilo se nešto za Emina neočekivano.

“Djecu je u policiju dovezao taksista, koji ih je i odvezao u taj ugostiteljski objekat. Poznato mi je njegovo ime, kao i ime gazde tog lokala, ali o njima ne bih sad govorio. Taj taksista je u policiji dao izjavu da su one dobrovoljno pristale da ih tamo odveze, a ja sam siguran da to nije tačno. Neko ih je vrbovao da bi ih seksualno iskoristio”, kaže Emin.

Njegov jedini cilj je, kako kaže, da istina izađe na vidjelo.

“Ja moram i želim da znam istinu o čemu se tu radi, a tražit ću da ih pregleda i ljekar”, kazao on.

(VisokoIN)

Vezani članci

Na predstojećoj plenarnoj sjednici: Ustavni sud BiH mijenja pravila

Visokoin.com

Vozač kamiona poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Visoko: Uhapšen zbog posjedovanja droge

Visokoin.com

U Visokom iz automobila ukradene stvari

Visokoin.com

PODIGNUTA OPTUŽNICA: Visočani lažirali dokumente

Visokoin.com